Απαράδεκτη η κατάσταση με το Lollipop

Πολύ αργές οι αναβαθμίσεις συσκευών
09 Απριλίου 2015 06:55
Απαράδεκτη η κατάσταση με το Lollipop

Έχει περάσει σχεδόν μισός χρόνος από την κυκλοφορία του Android 5.0 Lollipop και οι αναβαθμίσεις συσκευών ακόμα έρχονται. Όπως αναφέρει ο Jack Wallen από το TechRepublic, καμία από τις 6 συσκευές Android που έχει στην κατοχή του δεν έχει αναβαθμιστεί σε Lollipop. Το πρόβλημα του δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα, αφού τα νούμερα μας δείχνουν πως μόνο το 3.3% των συσκευών Android σε παγκόσμια κλίμακα τρέχει Lollipop, ενώ το 42.6% των συσκευών τρέχουν ακόμα το Jelly Bean του 2012. Ακόμα και το “αρχαίο” πλεόν Gingerbread έχει τα διπλάσια ποσοστά από το γλειφιτζούρι.

Αυτή η δυσαρέσκεια στον κόσμο, προέρχεται επειδή το Android 5.0 είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση που έχει γίνει στο Android μετά το Android 4.1 Jelly Bean και όλοι πίστευαν πως έχει ωριμάσει σαν πλατφόρμα και έχει περάσει στο επόμενο επίπεδο. Δυστυχώς οι πάροχοι και οι OEMs φαίνεται να είναι ο κύριος λόγος αυτής της καθυστέρησης, προσπαθώντας να προσαρμόσουν τα δικά τους skins και υπηρεσίες πάνω στο stock Android. Έτσι ο Wallen ζητάει από την Google να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να αναλάβει αυτή τη διαδικασία αναβάθμισης.

Η κυκλοφορία της αναβάθμισης μιας πλατφόρμας δε θα έπρεπε να είναι τόσο δύσκολη. Η μόνη πρόκληση θα έπρεπε να είναι η πιστοποίηση του hardware και ακόμα και τότε τα πράματα είναι απλά. Είτε μια συσκευή είναι κατάλληλη για την αναβάθμιση είτε όχι. Αλλά αν οι πάροχοι και οι OEMs διατηρήσουν την εξουσία (όπως κάνουν τώρα), η διαδικασία θα συνεχίσει να είναι εφιάλτης για την πλειοψηφία των χρηστών, οι οποίοι δε θα δούνε το Lollipop πριν να αρχίσουν να ακούν για το Android 6.0. Όταν αγοράζεις μια συσκευή ναυαρχίδα και το λογισμικό είναι ένα βήμα πίσω, αυτό αντανακλά άσχημα σε όλους του εμπλεκομένους. Η Google πρέπει να πάρει τα ηνία και να ανασχεδιάσει την διαδικασία αναβάθμισης του Android” δηλώνει. Εσείς είστε από τους λίγους τυχερούς που έχουν πάρει το γλειφιτζούρι τους ή ακόμα περιμένετε; Πιστεύετε πως ο Wallen έχει δίκιο; Πρέπει να ανασχεδιαστεί η διαδικασία αναβάθμισης του Android; Πείτε μας στα σχόλια.

Tags: