Η Toyota θα χτίσει μία ολόκληρη smart πόλη στους πρόποδες του όρους Φούτζι (ΒΙΝΤΕΟ)

Το όραμά της για την πόλη του μέλλοντος
07 Ιανουαρίου 2020 11:11
Η Toyota θα χτίσει μία ολόκληρη smart πόλη στους πρόποδες του όρους Φούτζι (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο CES 2020, η Toyota έκλεψε τις εντυπώσεις ανακοινώνοντας τα σχέδια της για τη δημιουργία μίας πρωτότυπης πόλης 175 στρεμμάτων στους πρόποδες του διάσημου όρους Φούτζι στην Ιαπωνία. Η πόλη θα ονομαστεί “Woven City” και θα τροφοδοτείται με ενέργεια από κυψέλες υδρογόνου. Επιπλέον, εφόσον η Toyota οραματίζεται την πόλη του μέλλοντος, δεν μπορούν να λείπουν φουτουριστικές τεχνολογίες, όπως αυτόνομες μετακινήσεις, ρομποτική, έξυπνα σπίτια και τεχνητή νοημοσύνη, όλα συνδυασμένα και εναρμονισμένα σε ένα πραγματικό περιβάλλον διαβίωσης.

Οι δρόμοι θα προβλέπουν τη μετακίνηση γρήγορων οχημάτων, πιο αργών, προσωπικών συσκευών μεταφοράς αλλά και πεζών. Η πόλη θα βασιστεί στο ξύλο ως υλικό κατασκευής για να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα αλλά και για να αναδείξει την παραδοσιακή ιαπωνική αρχιτεκτονική. Οι οροφές θα καλύπτονται από ηλιακά πάνελ προσφέροντας επιπλέον ενέργεια από αυτήν που θα παράγουν οι κυψέλες υδρογόνου.

Η κατασκευή της θα ξεκινήσει το 2021 με την εταιρία αρχιτεκτονικού σχεδιασμού BIG του Bjarke Ingels να αναλαμβάνει το σχεδιασμό.