Νέα διαρροή της Cambridge Analytica αποκαλύπτει πως "χακάρανε" τη Δημοκρατία

“Η παγκόσμια χειραγώγηση βρίσκεται εκτός ελέγχου”
06 Ιανουαρίου 2020 12:47
Νέα διαρροή της Cambridge Analytica αποκαλύπτει πως "χακάρανε" τη Δημοκρατία

Ένα νέο leak δεκάδων χιλιάδων εγγράφων από την πλέον “νεκρή” Cambridge Analytica, έρχεται να σοκάρει τον κόσμο αποκαλύπτοντας τους μηχανισμούς ενός παγκόσμιου δικτύου χειραγώγησης των ψηφοφόρων. Πάνω από 100.000 έγγραφα σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρίας σε 68(!) χώρες, κάνουν λόγο για μία επιχείρηση χειραγώγησης ψηφοφόρων “σε βιομηχανική κλίμακα”.

Η διαρροή των εγγράφων ξεκίνησε την Πρωτοχρονιά, από τον ανώνυμο Twitter λογαριασμό @HindsightFiles, προσφέροντας links σε υλικό που αποκαλύπτει τη χειραγώγηση των εκλογών σε Μαλαισία, Κένυα και Βραζιλία. Τα έγγραφα αποδείχθηκε πως προέρχονται από το “βαθύ λαρύγγι” της Cambridge Analytica, την πρώην υπάλληλο Brittany Kaiser.

Είναι τόσο ξεκάθαρο πως τα εκλογικά μας συστήματα είναι ορθάνοιχτα για κατάχρηση. Φοβάμαι πολύ για το τι θα συμβεί στις αμερικανικές εκλογές αργότερα μέσα στη χρονιά και νομίζω πως ένας από τους τρόπους για να προστατευτούμε είναι να δώσω στη δημοσιότητα όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.

Η Kaiser υποστήριξε πως το σκάνδαλο του Facebook ήταν μόνο ένα μέρος ενός μεγαλύτερου παγκόσμιου σχεδίου το οποίο εξυπηρετούσε κυβερνήσεις, υπηρεσίες πληροφοριών, εμπορικές εταιρίες και πολιτικές καμπάνιες για να χειραγωγήσει και να επηρεάσει ψηφοφόρους και την κοινή γνώμη, ενώ έχει τεράστιες εμπλοκές σε θέματα εθνικής ασφάλειας σε όλες τις χώρες.

Μία εκλεπτυσμένη δομή με εταιρίες “βιτρίνες” σχεδιάστηκε για να διοχετεύσει μαύρο χρήμα στους πολιτικούς. Υπάρχουν emails μεταξύ των κύριων χορηγών του Trump στα οποία συζητούν τρόπους για να αποκρύψουν την πηγή των δωρεών τους μέσα από μία σειρά διαφορετικών χρηματοπιστωτικών μέσων. Αυτά τα έγγραφα εκθέτουν όλο το μηχανισμό του μαύρου χρήματος πίσω από την πολιτική των ΗΠΑ. Ο ίδιος μηχανισμός αναπτύχθηκε σε άλλες χώρες όπου η Cambridge Analytica είχε παρουσία, όπως στη Βρετανία.

Ειδικοί υποστηρίζουν πως το περασμένο σκάνδαλο της Cambridge Analytica ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνο και μόλις τώρα ξεκινάμε να καταλαβαίνουμε τους μηχανισμούς με τους οποίους λειτουργούσε.

Υπάρχουν στοιχεία μερικών πολύ ανησυχητικών πειραμάτων σε Αμερικανούς ψηφοφόρους, τους οποίους τους χειραγώγησαν με μηνύματα φόβου, στοχεύοντας τους πιο ευάλωτους και αυτό φαίνεται να συνεχίζεται. Είναι μία παγκόσμια βιομηχανία η οποία βρίσκεται εκτός ελέγχου.