5G δίκτυο σε Γερμανία και Μ.Βρετανία

Ενώ το project Internet of Things βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη
10 Μαρτίου 2014 16:54
5G δίκτυο σε Γερμανία και Μ.Βρετανία

Στην προσπάθεια της να δώσει μία άμεση απάντηση στην Ν. Κορέα όπου εκεί ήδη αναπτύσσεται 5G δίκτυο, ο David Cameron και η Angela Merkel συναντήθηκαν πρόσφατα και συζήτησαν το ενδεχόμενο ανάπτυξης 5G δικτύου στην Μεγάλη Βρετανία και την Γερμανία. Φαίνεται πως η συζήτηση των δύο αυτών μεγάλων προσώπων είχε ευχάριστη εξέλιξη καθώς ο David Cameron ανακοίνωσε στην έκθεση CEBIT, η οποία λαμβάνει χώρα στην Γερμανία αυτές τις μέρες, την έναρξη των εργασιών για 5G δίκτυο στην Μ. Βρετανία με σκοπό την συνεχή εξέλιξη της χώρας. 

Επιπροσθέτως, η ανάπτυξη 5G δικτύου αφορά και το project Internet of Things που ακούμε εδώ και καιρό το οποίο θα επιτρέπει σε συσκευές να επικοινωνούν μεταξύ τους έτσι ώστε να επιτρέπουν την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των χαρακτηριστικών της κάθε συσκευής. Για παράδειγμα, μία τέτοιου είδους τεχνολογία θα επιτρέψει σε επαγγέλματα όπως αυτό των γιατρών να παρακολουθούν ζωντανά την κατάσταση της υγείας ενός ασθενή τους χωρίς να χρειαστεί η συνάντηση μεταξύ των δύο ατόμων.

Τέλος, δεν ανακοινώθηκε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμο το 5G δίκτυο στην Μ.Βρετανία αλλά η Νότια Κορέα αναμένεται να ξεκινήσει την διάθεση του το 2016. Ως παράδειγμα του πόσο γρήγορο θα είναι το νέο αυτό δίκτυο, ο David Cameron ανέφερε πως το 5G δίκτυο θα επιτρέπει το κατέβασμα μίας ταινίας που έχει μέγεθος 800MB σε ένα δευτερόλεπτο.

Tags: