Το Starliner της Boeing απέτυχε να φτάσει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Συμπαράσταση από τον Elon Musk
21 Δεκεμβρίου 2019 10:06
Το Starliner της Boeing απέτυχε να φτάσει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η Boeing εκτόξευσε την κάψουλα Starliner για την πρώτη μη επανδρωμένη πτήση της, ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμενε η ομάδα της εταιρίας. Ο στόχος να φτάσει η κάψουλα το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό δεν επιτεύχθει, καθώς το Starliner δε βρέθηκε στη σωστή τροχιά. Το πρόβλημα οφείλεται το αυτοματοποιημένο σύστημα το οποίο καταγράφει τη διάρκεια της πτήσης.

Ο Διευθυντής της NASA, Jim Bridenstine τόνισε πως πολλά πράγματα πήγαν όπως έπρεπε στην αποστολή αυτή και αυτό πρέπει να κρατήσουν, ενώ αν υπήρχαν αστροναύτες στο Starliner θα μπορούσαν να διορθώσουν το πρόβλημα.

Η NASA θα συνεχίσει να συγκεντρώνει δεδομένα μέχρι την επιστροφή του Starliner στη Γη την Κυριακή. Το Starliner αποτελεί το αντίπαλο δέος του Crew Dragon της SpaceX. Η SpaceX κατάφερε να στείλει το μη επανδρωμένο Crew Dragon στον ISS το Μάρτιο και η Boeing “τρέχει” να προλάβει με το Starliner. Και οι δύο εταιρίες έχουν σκοπό να επαναφέρουν τις εκτοξεύσεις επανδρωμένων αποστολών στα εδάφη των ΗΠΑ ώστε να μην αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τους ρωσικούς Soyuz.

Ο Elon Musk αναγνώρισε τις δυσκολίες της τροχιάς και ευχήθηκε μία ασφαλή και γρήγορη επιστροφή του Starliner.