Το Huawei P40 έρχεται το Μάρτιο και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη 

Θα έχει Google υπηρεσίες;

Το Huawei P40 έρχεται το Μάρτιο και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη

Η Huawei επιβεβαίωσε πως η νέα της ναυαρχίδα, το Huawei P40 θα αποκαλυφθεί το Μάρτιο του 2020 στο Παρίσι. Σε αντίθεση με το Huawei Mate 30, το P40 θα διατεθεί από τα συνήθη κανάλια παρόχων και λιανικής στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι πως θα έρθει με το Kirin 950 5G chipset, ενώ ο CEO της εταιρίας, Richard Yu υποσχέθηκε ένα design το οποίο “δεν έχετε ξαναδεί”, καλύτερη ποιότητα στη φωτογραφία, καλύτερες επιδόσεις και καλύτερη αυτονομία.

Τώρα όσον αφορά την κρίσιμη ερώτηση του αν θα έχει Google Apps η απάντηση είναι όχι. Θα συνεχίσει να έχει Android και θα χρησιμοποιεί το EMUI 10 που βασίζεται στο Android 10, ενώ αντί για Google Play Services θα χρησιμοποιεί τα Huawei Mobile Services. Μέχρι τότε φυσικά υπάρχει η περίπτωση να υπογραφεί κάποια συμφωνία μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ για να αφαιρεθεί η Huawei από τη μαύρη λίστα και να επαναφέρει τις Google εφαρμογές, ωστόσο η Huawei προετοιμάζεται για ένα launch χωρίς Google Play.

Σχετικά με το HarmonyOS, ο Yu δήλωσε πως δεν έρχεται ακόμα στα τηλέφωνα. Η Huawei θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί Android και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Harmony σε έξυπνες συσκευές όπως τηλεοράσεις, ρολόγια, ηχεία και άλλα.

0 σχολια