Μπορείτε πλέον να ανεβάσετε κολάζ φωτογραφιών στα Instagram Stories σας

Πολλές αλλαγές στην εφαρμογή
18 Δεκεμβρίου 2019 09:55
Μπορείτε πλέον να ανεβάσετε κολάζ φωτογραφιών στα Instagram Stories σας

Τα Stories του Instagram περιορίζονται στη μία φωτογραφία ανά Story, ωστόσο αυτό αλλάζει και θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα κολάζ φωτογραφιών σε μία ανάρτηση, κάτι που έως τώρα μπορούσατε να κάνετε μόνο με άλλες εφαρμογές. Το χαρακτηριστικό αυτό ήταν μία απαίτηση των χρηστών εδώ και καιρό, για αυτό το Instagram αποφάσισε να το εισάγει όλα τα χαρακτηριστικά της Layout εφαρμογής του στην κύρια Instagram εφαρμογή, ακριβώς όπως έκανε και με το Boomerang.

Οι χρήστες πλέον μπορούν να ενώσουν από δύο έως και έξι φωτογραφίες και να επεξεργαστούν την εικόνα ακριβώς όπως έκαναν έως τώρα για τα Stories, προσθέτοντας κείμενο, GIFs και άλλα.

Οι αλλαγές για το Instagram δε σταματούν εδώ. Ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο το οποίο θα αναγνωρίζει posts που περιέχουν ψευδείς πληροφορίες, προλαμβάνοντας τους χρήστες από το να το μοιραστούν, διαδίδοντας έτσι ψευδείς ειδήσεις.

Όταν περιεχόμενο έχει αναφερθεί ως ψευδές ή μερικώς ψευδές από μία ανεξάρτητη αρχή ελέγχου ψευδών ειδήσεων, μειώνουμε το διαμοιρασμό του αφαιρώντας το από το Explore και τις σελίδες hashtag. Επιπλέον θα επισημαίνεται εμφανώς, ώστε ο κόσμος να αποφασίσει καλύτερα για το τι θα διαβάζει, θα εμπιστεύεται και θα μοιράζεται. Όταν αυτές οι επισημάνσεις εφαρμόζονται, θα εμφανιστούν για όλους σε όλο τον κόσμο που θα δουν αυτό το περιεχόμενο, στο feed, στο προφίλ, στα Stories και στα μηνύματα.

Τέλος, εισάγει ένα εργαλείο κατά του bullying το οποίο βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και θα ανιχνεύει σχόλια και δηλώσεις που μπορεί να είναι προσβλητικές για κάποιον. Τότε, όπως βλέπετε και στην εικόνα παρακάτω, προειδοποιεί το χρήστη πως αυτό που πρόκειται να σχολιάσει είναι κακή ιδέα και πρέπει να το ξανασκεφτεί.

Από σήμερα, όταν κάποιος γράφει κάτι σε ένα post και η AI μας ανιχνεύει πως αυτό που γράφει είναι προσβλητικό, θα λάβει ένα μήνυμα πως η έκφρασή του είναι παρόμοια με άλλες οι οποίες έχουν αναφερθεί ως bullying. Θα έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί το σχόλιο του πριν το αναρτήσει.