Η SpaceX προσθαλασσώνει τον πύραυλό της, χάνει όμως την κεφαλή του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ms. Tree και Ms. Chief δεν κατάφεραν να πιάσουν τους κώνους
17 Δεκεμβρίου 2019 11:15
Η SpaceX προσθαλασσώνει τον πύραυλό της, χάνει όμως την κεφαλή του (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία από τις τελευταίες αποστολές της χρονιάς πραγματοποίησε η SpaceX, με την απροβλημάτιστη εκτόξευση ενός Falcon 9 πυραύλου ο οποίος μετέφερε έναν δορυφόρο επικοινωνιών σε γεωστατική τροχιά.

Η επιστροφή του Falcon 9 ήταν επίσης χωρίς προβλήματα, αφού προσθαλασσώθηκε στην Of Course I Still Love You πλατφόρμα drone της εταιρίας στον Ατλαντικό ωκεανό. Μάλιστα ήταν η τρίτη προσγείωση για το συγκεκριμένο πύραυλο.

Αυτό που ήθελε να πετύχει η SpaceX για πρώτη φορά, ήταν η ταυτόχρονη ανάκτηση και των δύο μερών της κορυφής του πυραύλου, τους κώνους δηλαδή που περιέχουν το φορτίο (στην περίπτωσή μας το δορυφόρο), οι οποίοι μετά την απελευθέρωσή του πέφτουν και πάλι στη Γη. Για το λόγο αυτό επιστράτευσε τα δύο πλοία της εξοπλισμένα με τεράστια δίχτυα, ονόματι Ms. Tree και Ms. Chief.

Δυστυχώς κανένα από τα δύο πλοία δεν κατάφερε να ανακτήσει κάποιο κώνο καθώς αυτός έπεφτε με αλεξίπτωτο από τον ουρανό. Η SpaceX λέει πως η σύγκρουσή τους με την επιφάνεια της θάλασσας δεν ήταν σφοδρή και μπορεί να βρίσκονται σε κατάσταση για επαναχρησιμοποίηση όταν ανασυρθούν από το νερό.