Η τελευταία έκδοση του Opera στο Android δίνει σε κάθε ιστοσελίδα ένα dark mode

Φροντίστε τα μάτια σας
07 Δεκεμβρίου 2019 10:47
Η τελευταία έκδοση του Opera στο Android δίνει σε κάθε ιστοσελίδα ένα dark mode

Όλο και περισσότερα smartphones και εφαρμογές ασπάζονται το dark mode, δίνοντας πιο σκούρες αποχρώσεις οι οποίες δεν κουράζουν τα μάτια σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ στην περίπτωση OLED οθονών, βοηθούν και την μπαταρία. Ωστόσο το dark mode είναι κάτι που οι ίδιοι οι developers επιλέγουν να το εφαρμόσουν ή όχι. Στη δεύτερη περίπτωση, ο χρήστης δε μένει χωρίς επιλογή αφού ο browser Opera, επιτρέπει πλέον στο Android να πάρετε μία dark mode εκδοχή μιας ιστοσελίδας, ακόμη κι αν αυτή δεν υποστηρίζεται από το δημιουργό της.

Ουσιαστικά, η νέα έκδοση του Opera (55) παίρνει το λευκό background ενός website και μέσω κάποιων CSS αλλαγών, τη μετατρέπει σε μαύρη. Αυτό φυσικά μπορεί να επηρεάσει τη σωστή λειτουργία ορισμένων ιστοσελίδων αλλά είναι κάτι που θα πρέπει να διαπιστώσετε μόνοι σας. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε και τη θερμοκρασία των χρωμάτων, ενώ μειώνει και τη φωτεινότητα του πληκτρολογίου.

Οι χειμερινοί μήνες στη Σκανδιναβία μπορούν να είναι πολύ σκοτεινοί. Με μόλις λίγες ώρες ήλιου κάθε μέρα, παρατηρήσαμε πως οι περισσότερες ρυθμίσεις αυτόματης φωτεινότητας των σημερινών συσκευών δε γίνονται αρκετά σκούρες και συχνά έχουν επιπτώσεις στους κιρκάδιους ρυθμούς όλων. Αποφασίσαμε να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα με τον browser μας. Αυτή η έκδοση του Opera σας επιτρέπει να μειώσετε το μπλε φωτισμό και να τα κάνετε όλα πλήρως σκούρα. – Stefan Stjernelund, Product Manager του Opera for Android