Ο PewDiePie είναι ο βασιλιάς του YouTube και φέτος

Με πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια προβολές για το 2019
06 Δεκεμβρίου 2019 10:37
Ο PewDiePie είναι ο βασιλιάς του YouTube και φέτος

Μέσω του YouTube Rewind 2019, η εταιρία αποκάλυψε πως ο Felix Kjellberg, κοινώς γνωστός ως PewDiePie, είναι ο δημιουργός περιεχομένου με τις περισσότερες προβολές για το 2019. Συγκεκριμένα, ο PewDiePie συγκέντρωσε 4 δισεκατομμύρια προβολές μέσα σε ένα έτος, ένα νούμερο ασύλληπτο το οποίο απέχει αρκετά από το δεύτερο Felipe Neto με 2.8 δισεκατομμύρια views.

Ο PewDiePie ξεκίνησε τα ταράσσει τα νερά του YouTube το 2014, σημειώνοντας εκπληκτική πρόοδο στα YouTube charts. Έκτοτε έγινε ακόμα πιο διάσημος και μερικές φορές περιβόητος για το χειρισμό του σε ορισμένα θέματα. Το 2017 η Disney τον απέβαλε από το δίκτυό της για ανάρτηση αντισημιτικού περιεχομένου, ενώ κλήθηκε να απολογηθεί και για τη χρήση ρατσιστικής έκφρασης κατά τη διάρκεια ενός livestream. Σε κάθε περίπτωση ο Felix ανέλαβε τις ευθύνες του και καταδίκασε οποιουδήποτε τύπου ρητορικής μίσους στην κοινότητά του. Φέτος, έγινε ο πρώτος δημιουργός περιεχομένου που ξεπέρασε τους 100 εκατομμύρια subscribers, μετά από μακρά διαμάχη με το ινδικό Bollywood κανάλι, T-Series. Ένας ανταγωνισμός ο οποίος γέννησε και το “Subscribe to PewDiePie” meme το οποίο έφερε με τη σειρά του διάφορα αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που ο PewDiePie είναι ο πιο δημοφιλής δημιουργός στην πλατφόρμα του YouTube επί σειρά έξι ετών, απουσίαζε δύο χρόνια από τα Rewind videos. Μάλιστα το 2018 δημιούργησε τη δική του παρωδία Rewind, η οποία συγκέντρωσε περισσότερα likes από το original video του YouTube. 

Οι πιο δημοφιλείς δημιουργοί περιεχομένου λοιπόν για το 2019 με βάση τις προβολές που έχουν συγκεντρώσει είναι:

  1. PewDiePie
  2. Felipe Neto 
  3. Pencilmation 
  4. Jelly 
  5. David Dobrik
  6. DudePerfect
  7. MrBeast
  8. LazarBeam 
  9. Fischer’s 
  10. Azzyland