Ο Snapdragon 865 θα επιτρέπει φωτογραφίες 200MP

Και 8K video
05 Δεκεμβρίου 2019 09:34
Ο Snapdragon 865 θα επιτρέπει φωτογραφίες 200MP

Στη δεύτερη μέρα του Qualcomm Snapdragon Summit στη Χαβάη, αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον Snapdragon 865, το SoC το οποίο θα ενσωματωθεί στις περισσότερες ναυαρχίδες του 2020. Σημαντικές είναι οι εξελίξεις λοιπόν στον τομέα της κάμερας.

Καταρχάς, ο Snapdragon 865 θα έχει αυτό που η Qualcomm αποκαλεί "Gigapixel ταχύτητα". Ο Spectra 480 ISP, ο επεξεργαστής που διαβάζει τα δεδομένα από το φακό της κάμερας δηλαδή, θα μπορεί να το κάνει με ταχύτητα 2 Gigapixel. Αυτό σημαίνει πως θα μπορεί να επεξεργάζεται εικόνες 200MP, μία τεράστια βελτίωση από τα 12MP που διαθέτουν σήμερα οι περισσότερες ναυαρχίδες. Υπάρχει επίσης hardware μείωσης θορύβου της εικόνας το οποίο θα ανταποκρίνεται στο μεγαλύτερο μέγεθός τους.

Ο τομέας του video θα γνωρίσει επίσης μεγάλη αναβάθμιση, αφού θα υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής 8K video. Σε 4K ανάλυση θα μπορεί να υπάρχει framerate 240 fps, ενώ υποστηρίζεται και Dolby Vision καταγραφή. Δε θα υπάρχει πλέον περιορισμός χρόνου στα slow motion videos, ενώ θα μπορείτε να καταγράφετε φωτογραφίες σε πλήρη ανάλυση ενώ καταγράφετε video.

Η 5ης γενιάς τεχνητή νοημοσύνη στην κάμερα φτάνει την επεξεργασία στα 15 teraflops και το λογισμικό της κάμερας πλέον θα διατηρεί καλύτερα τις λεπτομέρειες, θα μειώνει το θόρυβο σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού, θα ενισχύει τις υφές και όλα αυτά με 16% καλύτερη διαχείριση ενέργειας.