Οι Ρώσοι βάζουν VR headsets στις αγελάδες για να τους μειώσουν το άγχος 

Enter the Mootrix

Οι Ρώσοι βάζουν VR headsets στις αγελάδες για να τους μειώσουν το άγχος

Στη Μόσχα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποίησε ένα ιδιότυπο πείραμα το οποίο περιλαμβάνει αγελάδες και… headsets εικονικής πραγματικότητας. Συγκεκριμένα, τα VR headsets είναι ειδικά σχεδιασμένα για το κεφάλι και το πεδίο όρασης των αγελάδων και σκοπό έχουν να μειώσουν τα επίπεδα άγχους τους, αυξάνοντας έτσι την παραγωγή γάλακτος. Όσο για το τι βλέπουν οι αγελάδες στο VR headset; Ένα όμορφο καλοκαιρινό λιβάδι.

Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν όντως πως το VR headset κάνει τη δουλειά του και το στρες σημείωσε πτώση. Τα αποτελέσματα της παραγωγής γάλακτος θα καταγραφούν σε μία πιο αναλυτική μελέτη. Η καλή συναισθηματική κατάσταση των ζώων έχει αποδειχτεί πως αυξάνει την παραγωγή, με πολλές φάρμες ανά τον κόσμο να προσπαθούν να προσφέρουν μία ήρεμη ατμόσφαιρα, αναπαράγοντας ακόμα και κλασσική μουσική. Αμερικανοί εγκαθιστούν περιστρεφόμενες βούρτσες για μασάζ, ενώ στην Ευρώπη ρομποτικά συστήματα εξασφαλίζουν τη μέγιστη κίνηση των ζωντανών στη φάρμα.

Το όλο πείραμα θα συζητηθεί στο έκτο Διεθνές Αγρο-βιομηχανικό Φόρουμ από εκπροσώπους του Υπουργείου και της Rusmoloko, της εταιρίας στην οποία ανήκει η συγκεκριμένη φάρμα στην οποία πραγματοποιήθηκαν οι δοκιμές.

7 σχολιο(α)