Το Twitter θα διαγράψει τα ανενεργά accounts

Ελευθερώνονται usernames το Δεκέμβριο
27 Νοεμβρίου 2019 10:23
Το Twitter θα διαγράψει τα ανενεργά accounts

Το Twitter ξεκίνησε να στέλνει ειδοποιήσεις μέσω email σε χρήστες λογαριασμών οι οποίοι έχουν να συνδεθούν στο Twitter account τους για τουλάχιστον έξι μήνες, ενημερώνοντάς τους πως ο λογαριασμός τους θα διαγραφεί αν δεν κάνουν login μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Ως μέρος της δέσμευσής μας να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο διάλογο, εκκαθαρίζουμε ανενεργούς λογαριασμούς για να παρουσιάσουμε μία μια ακριβή, αξιόπιστη πληροφορία που οι άνθρωποι μπορούν να εμπιστευτούν σε όλο το Twitter. Μέρος αυτής της προσπάθειας είναι να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να κάνουν log-in και να χρησιμοποιούν το Twitter όταν καταχωρούν ένα λογαριασμό, όπως αναφέρεται και στην πολιτική μας για ανενεργούς λογαριασμούς. Έχουμε ξεκινήσει προληπτική προειδοποίηση σε αρκετούς λογαριασμούς οι οποίοι δεν έχουν συνδεθεί στο Twitter για πάνω από έξι μήνες για να τους πληροφορήσουμε πως οι λογαριασμοί τους μπορεί να διαγραφούν μόνιμα εξαιτίας μακράς αδράνειας.

Η εκκαθάριση θα κάνει ευκολότερο για τους δραστήριους χρήστες να βρουν αυτόν που πραγματικά ψάχνουν στην αναζήτηση μέσα από μία “θάλασσα” εγκαταλελειμμένων λογαριασμών, ενώ καθιστά δυσκολότερο στους επιτήδειους να πάρουν τον έλεγχο αδρανών λογαριασμών για χρήση spam. Ένα ερώτημα είναι τι θα γίνει με τους χρήστες οι οποίοι για κάποιο λόγο δεν μπορούν να συνδεθούν στο λογαριασμό τους αλλά δε θέλουν να τον χάσουν, για παράδειγμα κάποιοι οι οποίοι νοσηλεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ερωτήσεις προκύπτουν και για ανθρώπους οι οποίοι έχουν πεθάνει ή για λογαριασμούς οι οποίοι δεν είναι πλέον ενεργοί αλλά τα posts τους (τα οποία θα διαγραφούν μαζί με το λογαριασμό) έχουν κάποια πολιτιστική αξία.

Προς το παρόν δεν έχουμε τρόπο να μνημονεύσουμε λογαριασμούς θανούντων, αλλά η ομάδα μας σκέφτεται τρόπους να το κάνει.

Οι λογαριασμοί που θα διαγραφούν θα αφήσουν ξανά κενά τα usernames που χρησιμοποιούσαν, οπότε αν πάντα θέλατε ένα username το οποίο ήταν πιασμένο, τώρα είναι η ευκαιρία σας. Από τις 12 Δεκεμβρίου θα απελευθερωθούν usernames, ωστόσο εκπρόσωπος του Twitter σημειώνει πως η διαδικασία θα διαρκέσει “αρκετούς μήνες – όχι μόνο μία μέρα”.