Η καταπληκτική μπαταρία του Galaxy S5

Αναλυτικά τα μυστικά της
08 Μαρτίου 2014 10:18
Η καταπληκτική μπαταρία του Galaxy S5

 

Μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις στην παρουσίαση του Galaxy S5 ήταν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Η συσκευή έχει μια μπαταρία 2,800mAh η οποία, όπως ισχυρίζεται η Samsung μπορεί να αποδώσει 11 ώρες video playback, πάνω από 10 ώρες σερφάρισμα στο Internet μέσω LTE, 390 ώρες standby σε LTE και 21 ώρες ομιλίας σε WCDMA. Ακόμη η εταιρία ανακοίνωσε ένα νέο software, το Ultra Power Saving Mode το οποίο μπορεί να αποδώσει 24 ώρες σε standby όταν η μπαταρία σας φτάσει στο 10%. Με αυτό το Mode ανοιχτό, το τηλέφωνο θα είναι με ασπρόμαυρη οθόνη και θα επιτρέπει μόνο συγκεκριμένες λειτουργίες.

Νέες πληροφορίες λένε πως η Sasmung συνεργάζεται με τη Lucid Logic, μια εταιρία η οποία αναπτύσσει διάφορα λογισμικά βελτιστοποίησης της μπαταρίας, όπως τα WebXtend, NavXtend, GameXtend, υποσχόμενα το καθένα 25% εξοικονόμηση ενέργειας σε σερφάρισμα στο Internet και στη χρήση GPS αντίστοιχα, ενώ με το GameXtend η ζωή της μπαταρίας αυξάνεται κατά 50% κατά τη διάρκεια παιχνιδιών. Στην CES 2014 η Lucid ανακοίνωσε πως αυτή η τεχνολογία υπάρχει ήδη σε συσκευές Samsung, όπως το Galaxy Note 3 και το Galaxy Note 10.1 και θα ενσωματωθεί και σε άλλες, αυξάνοντας τη ζωή της μπαταρίας κατά 3 ώρες ανά φόρτιση. Δοκιμάζοντας αυτό το software στο Galaxy S4 διαπίστωσαν πως παίζοντας Angry Birds Rio, η διάρκεια της μπαταρίας από 4.75 ώρες εκτοξεύτηκε στις 8.5 ώρες.

To Phone Arena αναφέρει πως οι αλγόριθμοι του λογισμικού της Lucid πρέπει να ενσωματωθούν στο σύστημα του εκάστοτε τηλεφώνου από τον ίδιο τον κατασκευαστή και αυτό ακριβώς έγινε με το Galaxy S5. Αναμένουμε την κυκλοφορία του μοντέλου για να το δοκιμάσουμε σε πραγματικές συνθήκες.

Tags: