Η Google ανανεώνει τη Nest σειρά για το σπίτι

Routers και έξυπνοι βοηθοί στη διάθεσή σας
15 Οκτωβρίου 2019 18:29
Η Google ανανεώνει τη Nest σειρά για το σπίτι

Στον τομέα του “έξυπνου σπιτιού” η Google επικεντρώθηκε στον τομέα της ασφάλειας. Ανακοίνωσε νέες συνεργασίες με κατασκευαστές συσκευών, οι οποίοι θα υποχρεώνονται πλέον να περνούν μία δοκιμασία ασφαλείας για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Nest δίκτυο του σπιτιού σας.

Παρουσίασε επίσης το νέας γενιάς Nest Mini των $49 με νέο γαλάζιο χρώμα ονόματι Sky και ημερομηνία κυκλοφορίας στις 22 Οκτωβρίου. Το νέο Mini διαθέτει και mount για τοποθέτηση στον τοίχο, ενώ έχει και αναβαθμισμένο ηχείο και τρίτο μικρόφωνο για καλύτερες επιδόσεις. Διαθέτει ισχύ 1 TeraOPS για πιο ισχυρούς υπολογισμούς τοπικά, μειώνοντας το χρόνο απόκρισης στις εντολές.

Η Nest Aware συνδρομή για όλες τις συσκευές του σπιτιού καταργεί το μέγιστο αριθμό συσκευών στη χρέωση και έρχεται το 2020 με δύο πακέτα συνδρομής, απλό και plus. Σε περίπτωση συναγερμού, υπάρχει η δυνατότητα απευθείας κλήσης των υπηρεσιών ανάγκης όπως η πυροσβεστική.

Στη συνδεσιμότητα το Nest Wi-Fi χωρίζεται σε δύο συσκευές, το Nest WiFi Router και το Nest WiFi Point. Το Nest WiFi Router διατίθεται σε αρκετά χρώματα για να ταιριάξει σε κάθε σαλόνι, ενώ η Nest Wi-Fi εφαρμογή κάνει εύκολη τη ρύθμισή του. Η Google λέει πως είναι δύο φορές ταχύτερο και προσφέρει 25% καλύτερη κάλυψη από το Google WiFi, καλύπτοντας άνετα ένα χώρο 250 τετραγωνικών μέτρων.

Το Nest WiFi Point αποτελεί μία επέκταση του WiFi Router ενώ διαθέτει και όλες τις λειτουργίες του Google Assistant. Η κυκλοφορία των νέων συσκευών αναμένεται στις 4 Νοεμβρίου ξεκινώντας από τα $269 για δύο μονάδες και φτάνοντας τα $349 για τρεις.

Tags: