Pixel 4 | Το πρώτο τηλέφωνο με ενσωματωμένο ραντάρ

Αποκαλύφθηκε και επίσημα η ναυαρχίδα της Google
15 Οκτωβρίου 2019 18:10
Pixel 4 | Το πρώτο τηλέφωνο με ενσωματωμένο ραντάρ

Το #MadeByGoogle event στη Νέα Υόρκη για την αποκάλυψη του νέου Pixel 4 πραγματοποιήθηκε χωρίς εκπλήξεις, αφού τα περισσότερα γύρω από τη συσκευή είχαν ήδη διαρρεύσει στον Τύπο. Το κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος του Pixel 4 είναι πως πρόκειται για το πρώτο τηλέφωνο που ενσωματώνει ραντάρ. Διαθέτει την ταχύτερη αναγνώριση προσώπου σε τηλέφωνο, ενώ μπορείτε να ελέγξετε όλες τις λειτουργίες με απλές κινήσεις μπροστά από την οθόνη. Το Motion Sense όπως το ονομάζει η Google, είναι μία σειρά αισθητήρων που βρίσκονται ενσωματωμένοι στο πάνω bezel του τηλέφωνου, ενώ δε μεταδίδει τα δεδομένα του στις υπόλοιπες Google εφαρμογές, δίνοντας έμφαση στην ιδιωτικότητα.

Η νέα φωνητική εγγραφή της Google ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη, επιτρέποντας στο χρήστη να μετατρέψει σε γραπτό λόγο όλα τα λόγια, κάνοντάς τα ταυτόχρονα αναζητήσιμα βάσει λέξεων. Για τη λειτουργία αυτή δε χρειάζεται συνδεσιμότητα στο internet καθώς πραγματοποιείται στη συσκευή.

Η οθόνη του Pixel 4 είναι η πρώτη της Google με 90Hz ρυθμό ανανέωσης. Το Pixel 4 XL διαθέτει 6.3 ιντσών Quad HD ανάλυση και το Pixel 4 των 5.7 ιντσών έχει 1080p. Ένα ηχείο και μία USB-C θύρα βρίσκονται στο κάτω μέρος, χωρίς audio-jack θύρα. Εσωτερικά έχουμε Snapdragon 855, με 6GB RAM, 64/128GB αποθηκευτικού χώρου και 2.800mAh  και 3.700mAh για Pixel 4 και 4 XL αντίστοιχα. Τα διαθέσιμα χρώματα είναι Just Black, Oh So Orange και Clearly White.

Στην κάμερα η Google ανέβασε και πάλι τον πήχη. Το πίσω μέρος διαθέτει ένα τετράγωνο που φιλοξενεί δύο κάμερες και ένα φλας το οποίο η Google θέλει να το χρησιμοποιήσετε…μόνο για φακό. Η υπολογιστική φωτογραφία βρίσκεται και πάλι στα καλύτερά της. Μία φωτογραφία είναι στην πραγματικότητα εννέα φωτογραφίες σε χαμηλή έκθεση για να αποδοθεί μία φωτογραφία με 1/3 λιγότερο θόρυβο. Το Pixel 4 διαθέτει 2x telephoto φακό ο οποίος σε συνδυασμό με το ψηφιακό zoom παράγει καθαρότατο Super Res Zoom. Η Google σας ζητά να κάνετε pinch-to-zoom και όχι crop στη φωτογραφία. Το Live HDR+ θα εξομοιώσει το preview με το τελικό αποτέλεσμα ώστε ο χρήστης να μη βλέπει διαφορετικά αποτελέσματα. Τα Dual Exposure Controls δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε όχι μόνο τη φωτεινότητα αλλά και τις σκιές. Στον τομέα του White Balance το Pixel 4 μαθαίνει τους φωτισμούς, για παράδειγμα πως το χιόνι είναι λευκό, ρυθμίζοντας αυτόματα το χρωματισμό του. Το Portrait Mode λειτουργεί για μεγάλα αντικείμενα και για ανθρώπους που βρίσκονται σε απόσταση.

Το θρυλικό Night Sight της Google έγινε ακόμα καλύτερο με machine learning και white balancing. Υπόσχεται επίσης να γίνει καλύτερο με αναβαθμίσεις, ώστε να μπορεί να καταγράψει το γεμάτο φεγγάρι και το σκοτεινό τοπίο ταυτόχρονα, μία διαφορά 19 stops που ούτε οι καλύτερες DSLR του εμπορίου δεν μπορούν να καταγράψουν πιστά.

Οι προπαραγγελίες ξεκινούν από σήμερα, ενώ οι συσκευές θα γίνουν διαθέσιμες στις 24 Οκτωβρίου. Το Pixel 4 ξεκινά από τα $799 και το Pixel 4 XL από τα $899.

Tags: