Το Libra βουλιάζει καθώς περισσότερες εταιρίες αποσύρουν τη στήριξή τους

Εκτός Libra Association η Mastercard και η Visa
12 Οκτωβρίου 2019 10:05
Το Libra βουλιάζει καθώς περισσότερες εταιρίες αποσύρουν τη στήριξή τους

Μία εβδομάδα μετά την απόσυρση του PayPal από το Libra Association, περισσότερες εταιρίες ανακοινώνουν το τέλος της στήριξής τους στο κρυπτονόμισμα του Facebook. Συγκεκριμένα αποσύρονται οι Mastercard, Visa, eBay, Stripe και Mercado Pago.

Η Visa αποφάσισε να μη συμμετέχει στο Libra Association αυτήν την περίοδο. Θα συνεχίσουμε να εκτιμούμε την κατάσταση και η τελική μας απόφαση θα καθοριστεί από ένα πλήθος παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης και της ικανότητας του Association να ικανοποιήσει όλες τις προσδοκίες των νομοθετών. – Εκπρόσωπος Visa

Σεβόμαστε πλήρως το όραμα του Libra Association. Ωστόσο το eBay αποφάσισε να μην προχωρήσει ως ιδρυτικό μέλος. Προς το παρόν επικεντρωνόμαστε στην κυκλοφορία της διαχείρισης πληρωμών για τους πελάτες μας. – Εκπρόσωπος eBay

Τα απανωτά σκάνδαλα ιδιωτικότητας του Facebook και η ανικανότητά του ως τώρα να απαντήσει στις ερωτήσεις των νομοθετών περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος, έχουν οδηγήσει ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις να έχουν αρνητική στάση προς το Libra. Τώρα η απόσυρση εταιριών-κολοσσών από το project σίγουρα δίνει μία δυσοίωνη νότα για το μέλλον του Libra, αφού το αφήνει χωρίς κανένα μεγάλο διαχειριστή πληρωμών. Το πρώτο επίσημο meeting του Libra Council είναι προγραμματισμένο για τις 14 Οκτωβρίου στη Γενεύη, όπου θα συζητηθεί το γενικότερο μέλλον του εγχειρήματος.

Ο συνιδρυτής του Libra, David Marcus, ευχαρίστησε την Visa και την Mastercard για τη στήριξή τους μέχρι αυτό το σημείο, τόνισε τις τεράστιες πιέσεις που δέχονται και απέτρεψε το κοινό από το να βγάλει συμπεράσματα για το μέλλον του Libra από αυτές τις αποχωρήσεις.