Apple Card: Καταγράφηκε η πρώτη περίπτωση απάτης

Παρά την επένδυση στην ασφάλεια
10 Οκτωβρίου 2019 10:52
Apple Card: Καταγράφηκε η πρώτη περίπτωση απάτης

Η Apple όταν ανακοίνωσε την Apple Card έδωσε έμφαση στην ασφάλεια, ισχυριζόμενη πως η έλλειψη αριθμών πάνω στην κάρτα θα έκανε αδύνατο σε κάποιον που δεν είχε την κάρτα στα χέρια του να τη χρησιμοποιήσει. Συγκεκριμένα, η περιγραφή ανέφερε:

Η Apple Card είναι σχεδιασμένη για να είστε σίγουροι πως μόνο εσείς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε. Όλες οι ανεπτυγμένες τεχνολογίες ασφαλείας του Apple Pay – το Face ID, το Touch ID, οι μοναδικοί κωδικοί συναλλαγών – είναι ενσωματωμένες. Και η φυσική κάρτα δεν έχει καθόλου αριθμούς. Ούτε εμπρός, ούτε πίσω. Κάτι που σας δίνει ένα νέο επίπεδο ασφάλειας.

Ωστόσο κανένα σύστημα ασφαλείας δεν είναι τέλειο και τώρα αναφέρθηκε η πρώτη περίπτωση απάτης μέσω Apple Card. Σύμφωνα με το 9to5Mac, ένας αναγνώστης τους ανέφερε πως η Apple Card του χρησιμοποιήθηκε για αγορές  αρκετά εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από αυτόν. Ο David ανακάλυψε αγορά που δεν είχε κάνει ο ίδιος και όταν επικοινώνησε με την Apple, ο εκπρόσωπος φάνηκε το ίδιο έκπληκτος και ανακοίνωσε πως η Apple θα προχωρήσει σε έρευνα.

Δεν ξέρω πως μπορεί να συνέβη αυτό. Είναι πολύ σπάνιο να βρίσκεται η κάρτα σας σε δύο μέρη ταυτόχρονα. Εφόσον οι φυσικές μας κάρτες δεν έχουν νούμερα πάνω, είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να τις αντιγράψει. Μετά την καταγγελία της συναλλαγής θα προχωρήσουμε σε έρευνα και από εκεί θα προσπαθήσουμε να μάθουμε πώς έγινε η χρέωση.

Όπως σημειώνει το 9to5Mac, παρά την απουσία των αριθμών, η κάρτα διαθέτει μαγνητική ταινία και chip, κάτι που την κάνει ευάλωτη σε συσκευές αρπαγής κωδικών και κλωνοποίησης, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα έχει συμβεί σε αυτήν την περίπτωση.

Tags: