Επιστήμονες δημιουργούν υγρό μέταλλο αλά Terminator (ΒΙΝΤΕΟ)  

Μπορεί να τεντωθεί διατηρώντας τις ιδιότητές του

Επιστήμονες δημιουργούν υγρό μέταλλο αλά Terminator (ΒΙΝΤΕΟ)

Η επιστημονική φαντασία γίνεται πραγματικότητα για ακόμη μία φορά, αφού η American Chemical Society έδωσε στη δημοσιότητα ένα video που συνοδεύει το αντίστοιχο paper το οποίο δημοσιεύτηκε στο Applied Materials & Interfaces. Σε αυτό διακρίνεται ένα υγρό μέταλλο το οποίο μπορεί να τεντωθεί και να κινηθεί με τη χρήση μαγνητών σε θερμοκρασία δωματίου. Κι αν η σύνδεση με το T-1000 ρομπότ του Terminator 2 σας ήρθε κατευθείαν στο μυαλό, το ίδιο έγινε και με τους ερευνητές οι οποίοι μάλιστα συμπεριέλαβαν αναφορά σε αυτό στο video τους.

Τα περισσότερα υγρά μέταλλα έχουν μεγάλη επιφανειακή τάση και μπορούν να κινηθούν μόνο οριζόντια. Οι ερευνητές του Beihang University στην Κίνα οι οποίοι ήταν επικεφαλής του project, θέλησαν να δημιουργήσουν ένα μαγνητικό υγρό μέταλλο το οποίο μπορούσε να κινηθεί και να τεντωθεί τόσο οριζόντια όσο και κάθετα. Με την κατάλληλη χημική σύνθεση, μπόρεσαν να δημιουργήσουν αυτό το μέταλλο το οποίο με τη χρήση μαγνητών μπορεί να επιμηκυνθεί κατά 4 φορές από το αρχικό μήκος του.

Το μέταλλο δεν έχει μεταμορφικές δυνατότητες…ακόμη, αλλά οι επιστήμονες θεωρούν πως αυτό είναι το μέλλον των μαλακών ρομποτικών συστημάτων οδηγώντας μας σε μια νέα γενιά ελαστικών ρομπότ.