Το "Restrict" του Instagram ήρθε για να σας σώσει από το bullying

“Περιορίστε” τα σχόλια αυτών που σας παρενοχλούν
05 Οκτωβρίου 2019 10:31
Το "Restrict" του Instagram ήρθε για να σας σώσει από το bullying

Μετά από μήνες δοκιμών, το Restrict χαρακτηριστικό του Instagram διατέθηκε πλέον σε παγκόσμια κλίμακα. Πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο ζητούσαν οι χρήστες και ουσιαστικά κάνει shadowban σε χρήστες που επιθυμείτε. Έτσι, ακόλουθοί σας οι οποίοι σας παρενοχλούν θα μπορούν μεν να σχολιάζουν στα posts σας και να σας στέλνουν μηνύματα, αλλά κανένα σχόλιο τους δε θα είναι εμφανές σε οποιονδήποτε άλλο πέρα από τους ίδιους και τα μηνύματά τους θα πηγαίνουν στα αιτήματα μηνυμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, τα σχόλια κάποιου που έχετε περιορίσει θα είναι ορατά μόνο σε αυτό το άτομο, αλλά εσείς θα έχετε την επιλογή να δείτε το σχόλιο, να το εγκρίνετε για να εμφανίζεται δημόσια, να το σβήσετε ή απλά να το αγνοήσετε. Δε θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για σχόλια που προέρχονται από περιορισμένο λογαριασμό.

Τα μηνύματα θα μεταφέρονται αυτόματα στα αιτήματα μηνυμάτων και δε θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για μηνύματα από περιορισμένους λογαριασμούς. Θα μπορείτε να διαβάσετε τα μηνύματα, αλλά ο χρήστης του λογαριασμού που έχετε περιορίσει δεν θα μπορεί να δει αν έχετε διαβάσει το μήνυμα ή πότε και αν είστε ενεργοί στο Instagram.

Σκοπός του Restrict είναι να λειτουργήσει ως μία εναλλακτική στο blocking, όπου οι χρήστες δε θέλουν ή φοβούνται να κάνουν block σε κάποιον που τους παρενοχλεί για να μην έρθουν αντιμέτωποι μαζί τους. Με το Restrict, αυτός που τους παρενοχλεί θα νομίζει πως συνεχίζει να το κάνει, ενώ στην πραγματικότητα δε θα φαίνεται τίποτα δημόσια.