Η Intel θέλει να κάνει παράλυτους ασθενείς να περπατήσουν με τη βοήθεια της AI

Πρωτοποριακή έρευνα στον τομέα των τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης
04 Οκτωβρίου 2019 13:27
Η Intel θέλει να κάνει παράλυτους ασθενείς να περπατήσουν με τη βοήθεια της AI

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης εφαρμόζεται όλο και περισσότερο στον ιατρικό και φαρμακευτικό τομέα. Τώρα η Intel σε συνεργασία με ερευνητές του Πανεπιστημίου Brown, αναπτύσσει ένα project με το οποίο σκοπεύει να δώσει ξανά των έλεγχο των κινήσεων πίσω στους ασθενείς που έχουν παραλύσει λόγω τραυματισμών στη σπονδυλική στήλη.

Ενώ το ανθρώπινο σώμα έχει τη δυνατότητα να επουλώσει και να επαναφέρει ορισμένα μέρη του, τα κομμένα νεύρα δεν ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και έτσι τα ηλεκτρικά σήματα από τον εγκέφαλο δε φτάνουν ποτέ στους μυς που θέλει ο ασθενής να κινήσει. Σε αυτό το project, η Intel θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να επιτρέψει την επικοινωνία μεταξύ των κομμένων νεύρων σε πραγματικό χρόνο, κάτι που θα επιτρέψει με τη σειρά του την κίνηση του μυός ακαριαία.

Ένας τραυματισμός στη σπονδυλική στήλη είναι καταστροφικός και γνωρίζουμε πολύ λίγα για το πώς τα υπόλοιπα κυκλώματα γύρω από τον τραυματισμό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν την αποκατάσταση των χαμένων λειτουργιών. Ακούγοντας για πρώτη φορά τα κυκλώματα της σπονδυλικής στήλης γύρω από τον τραυματισμό και δρώντας σε πραγματικό χρόνο με το συνδυασμό AI hardware και software της Intrel, θα ανακαλύψουμε νέα γνώση γύρω από τη σπονδυλική στήλη και θα επιταχύνουμε την καινοτομία προς νέες θεραπείες. – David Borton, επίκουρος καθηγητής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Brown

Tags: