Αστυνομικό drone εντοπίζει δραπέτη που διέφευγε επί 17 χρόνια

Ζούσε σε σπηλιά στα άκρα ενός γκρεμού
01 Οκτωβρίου 2019 11:22
Αστυνομικό drone εντοπίζει δραπέτη που διέφευγε επί 17 χρόνια

Η κινεζική αστυνομία έχει ενσωματώσει τα drones στις επιχειρήσεις της εδώ και καιρό, αφού όπως αποδεικνύεται είναι άκρως αποτελεσματικά. Όπως αναφέρει το NBC, χρησιμοποιώντας drones η αστυνομία εντόπισε ένα δραπέτη ο οποίος διέφευγε των Αρχών επί 17 έτη. Οι Αρχές είχαν κάνει πολλές προσπάθειες να βρουν τον Song Moujiang τα τελευταία χρόνια χωρίς επιτυχία. Νέες πληροφορίες για την τοποθεσία του έκαναν λόγο για ένα βουνό στην επαρχία Yunnan της νότιας Κίνας. Μετά από άκαρπες έρευνες των αστυνομικών με τα πόδια στη δυσπρόσιτη περιοχή δε βρέθηκε κάτι και έτσι επιστρατεύτηκε η βοήθεια των drones.

Ένα από τα drones εντόπισε μπλε αλουμίνιο στα άκρα του γκρεμού και μόλις πλησίασε εντόπισε και ίχνη δραστηριότητας καθώς και σκουπίδια. Η έφοδος της αστυνομίας στη σπηλιά βρήκε τον 63χρονο άντρα υποσιτισμένο και βρώμικο, ενώ ο Moujiang είχε δυσκολία στην επικοινωνία αφού δεν είχε χρησιμοποιήσει το λόγο εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Moujiang είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για δουλεμπόριο και συγκεκριμένα γυναικών και παιδιών. Απέδρασε από την φυλακή, βρήκε τη σπηλιά των 6.5 τετραγωνικών μέτρων στο βουνό και έμεινε εκεί επί 17 έτη.