Ο νέος αισθητήρας των 43.7MP της Samsung διαθέτει τα μικρότερα pixels 

Ιδανικός για λεπτά smartphones με full screen οθόνη

Ο νέος αισθητήρας των 43.7MP της Samsung διαθέτει τα μικρότερα pixels

Η Samsung παρουσίασε ένα νέο αισθητήρα κάμερας, ο οποίος είναι μόλις 5mm σε πλάτος, αλλά έχει 43.7MP ανάλυση. Ο ISOCELL Slim GH1 έχει pixels μόλις 0.7μm, καθιστώντας τον τον αισθητήρα με τα μικρότερα pixels στην αγορά, ιδανικό για μικρότερα ή λεπτότερα smartphones. Το πρόβλημα με τα μικρά pixels είναι πως δε συγκεντρώνουν αρκετό φως, οπότε για νυχτερινή φωτογράφιση η Samsung χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Tetracell, συνδυάζει τέσσερα pixels σε ένα, δίνοντας μεν 12MP φωτογραφίες αλλά με πολύ περισσότερο φως.

Τα chips διαθέτουν επίσης ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας και autofocus με ανίχνευση προσώπου. Στον τομέα του video, μπορείτε να καταγράφετε 4K ανάλυση χωρίς μεγάλη απώλεια πεδίου από το crop που συνηθίζεται σε άλλους αισθητήρες. Ο GH1 θα βγει σε μαζική παραγωγή μέχρι το τέλος του έτους και τα πρώτα τηλέφωνα που θα τον ενσωματώνουν θα έρθουν στις αρχές του 2020. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

"Αθήνα, 24 ΣεπτεμβρίουΗ Samsung Electronics Co., Ltd., παγκόσμιος ηγέτης στην προηγμένη τεχνολογία των ημιαγωγών, παρουσίασε σήμερα τον πρώτο αισθητήρα εικόνας 0.7-micrometer (μm)-pixel στη βιομηχανία, τον 43.7-megapixel (Mp) Samsung ISOCELL Slim GH1. Χάρη στην προηγμένη ISOCELL Plus τεχνολογία, ο νέος, εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης, αισθητήρας εικόνας GH1 διαθέτει 43.7 εκατομμύρια pixels, μεγέθους 0.7μm, αποτελώντας την βέλτιστη λύση για λεπτές συσκευές με full-screen οθόνες.

«Η Samsung έχει κάνει το επόμενο βήμα στην καινοτόμα τεχνολογία για pixels, από τον πρώτο αισθητήρα εικόνας 1.0μm-pixel στη βιομηχανία, μέχρι τους πιο σύγχρονους αισθητήρες 0.8μm υψηλής ανάλυσης στα 64Mp και 108Mp», δήλωσε ο Yongin Park, Executive Vice President του Sensor Business στη Samsung Electronics. «Είμαστε ευχαριστημένοι που σημειώνουμε ακόμα ένα επίτευγμα με τον πρώτο αισθητήρα εικόνας 0.7μm pixel στη βιομηχανία, τον ISOCELL Slim GH1 που θα επιτρέψει λεπτότερο, πιο σύγχρονο design και άριστη εμπειρία φωτογραφίας στα smartphones του αύριο».  

Ο ISOCELL Slim GH1 είναι ο πρώτος αισθητήρας εικόνας για κινητές συσκευές στη βιομηχανία που ενσωματώνει το μικρότερο μέγεθος pixel στη βιομηχανία, στα 0.7μm. Αξιοποιώντας την ISOCELL Plus, την τελευταία τεχνολογία απομόνωσης pixel της Samsung που ελαχιστοποιεί την ανάμιξη χρωμάτων και την απώλεια λεπτομερειών στην προβολή, τα μικροσκοπικά 0.7μm pixels μπορούν να απορροφήσουν περισσότερη πληροφορία φωτός για την παραγωγή φωτεινών, ζωηρών φωτογραφιών. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ο GH1 χρησιμοποιεί την Tetracell τεχνολογία που συγχωνεύει γειτονικά pixel και εξασφαλίζει μεγαλύτερη φωτοευαισθησία, ισοδύναμη με εκείνη ενός αισθητήρα εικόνας 1.4μm-pixel.

Για εγγραφή βίντεο σε 4K (3,840x2,160) ανάλυση, ο ISOCELL Slim GH1, διαθέτοντας υψηλή ανάλυση στα 7,968x5,480, είναι σε θέση να καταγράψει 4K βίντεο με ελάχιστη απώλεια στο οπτικό πεδίο (FoV), ενώ οι περισσότεροι αισθητήρες εικόνας υψηλής ανάλυσης περικόπτουν ή μειώνουν τις αναλύσεις πλήρους εικόνας, με συνέπεια μικρότερο οπτικό πεδίο. Βασιζόμενος σε Tetracell τεχνολογία, ο GH1 υποβαθμίζεται σε 3,984x2,740, καλύπτοντας επαρκώς τις απαιτήσεις της 4K (3,840x2,160) ανάλυσης κι επιτρέποντας στους χρήστες να αιχμαλωτίσουν περιβάλλοντα πιο λεπτομερώς κατά την εγγραφή βίντεο ή selfie υψηλής ανάλυσης, στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps).

Για ακόμα πιο ευκρινείς φωτογραφίες και βίντεο, ο GH1 υποστηρίζει ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας βασισμένη σε γυροσκόπιο (EIS) και τεχνολογία αυτόματης εστίασης υψηλής αναγνώρισης φάσης, Super PD, επιτρέποντας γρήγορη και λεπτομερή αυτόματη εστίαση. Επιπλέον, η λειτουργία υψηλού δυναμικού εύρους σε πραγματικό χρόνο (HDR) προσφέρει ακόμα πιο ισορροπημένη έκθεση και πλούσιο χρώμα, ακόμα σε περιβάλλον με μεικτό φωτισμό.

Η μαζική παραγωγή του Samsung ISOCELL Slim GH1 αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2019."

0 comment(s)

End of content

No more pages to load