Η Google καταπολεμά τον καρκίνο με wearables

Η νέα πατέντα του τεχνολογικού κολοσσού
23 Μαρτίου 2015 07:32
Η Google καταπολεμά τον καρκίνο με wearables

Το γνωστό εργαστήριο Google X της εταιρίας, ασχολείται με νέες τεχνολογίες σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, από το διάστημα μέχρι την υγεία του ανθρώπου. Ένα από τα projects που αποκαλύφθηκαν πέρυσι ήταν ένα χάπι το οποίο θα μπορούσε να ανιχνεύσει τον καρκίνο, καθώς και άλλες ασθένειες. Τώρα μια νέα κατάθεση πατέντας με την ονομασία “Nanoparticle Phoresis” μας αποκαλύπτει μια wearable συσκευή η οποία θα ανιχνεύει τα καρκινικά κύτταρα που θα βρίσκει στο σώμα ενός ανθρώπου, σε συνεργασία με το χάπι.

Το χάπι χρησιμοποιεί νανοσωματίδια από  οξείδιο σιδήρου για να ανιχνεύσει καρκινικά κύτταρα που παράγουν συγκεκριμένα βιοχημικά σήματα και κατόπιν προσκολλάται πάνω στα κύτταρα καθώς ταξιδεύουν μέσα στο σώμα. Η νέα συσκευή περιγράφεται ως ένα wrist band με την ιδιότητα να “μετατρέπει ή να καταστρέφει έναν ή περισσότερους στόχους στο αίμα, οι οποίοι έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία”. Οι στόχοι μπορεί να συμπεριλαμβάνουν ένζυμα, ορμόνες, πρωτεΐνες, κύτταρα ή άλλα μόρια. Η καταστροφή τους επιτυγχάνεται με εκπομπή ενέργειας. Αυτή η ενέργεια μπορεί να είναι υπό διάφορες μορφές, όπως ραδιοσήματα, μαγνητικά πεδία, ακουστικοί παλμοί ή υπέρυθρο φως. Όταν τα στιγματισμένα κύτταρα περάσουν από τον καρπό μέσω της ροής αίματος, το wearable θα μπορεί όχι μόνο να τα ανιχνεύσει, αλλά εφόσον έχουν σίδηρο, να τα προσροφήσει με τη χρήση μαγνητικού πεδίου, εξάγοντας τα από την κυκλοφορία του αίματος.

Η χρήση του δεν περιορίζεται σε καρκινικά κύτταρα. Αν οι επιστήμονες καταφέρουν να αναγνωρίσουν κύτταρα άλλων ασθενειών, η συσκευή θα μπορεί είτε να προσροφήσει είτε να καταστρέψει τα συγκεκριμένα κύτταρα. Ένα καλό παράδειγμα είναι συγκεκριμένες πρωτεΐνες που έχουν συνδεθεί με τη νόσο Parkinson.

Tags: