Ο CEO της Huawei πιστεύει πως θα πουλήσει 20 εκατομμύρια Mate 30

Απαντά στις ανησυχίες για τους περιορισμούς της συσκευής
22 Σεπτεμβρίου 2019 09:52
Ο CEO της Huawei πιστεύει πως θα πουλήσει 20 εκατομμύρια Mate 30

Το Huawei Mate 30 Pro είναι μία αξιόλογη συσκευή με νέες τεχνολογίες, ωστόσο ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας ανάγκασε την Huawei να προσφέρει το τηλέφωνο χωρίς την υποστήριξη της Google. Σε μία συνέντευξη που παραχώρησε αμέσως μετά την παρουσίαση των Mate 30, ο CEO της Huawei, Richard Yu, σχολίασε το γεγονός πως η νέα ναυαρχίδα δε διαθέτει υπηρεσίες Google.

Ο Yu επιβεβαίωσε πως η Ασία θα είναι η πρώτη αγορά που θα κυκλοφορήσουν οι συσκευές, καθώς πιστεύει πως η Ασία και η Μέση Ανατολή θα αγοράσουν το τηλέφωνο ακόμα και χωρίς Google services, ενώ οι πάροχοι θα συνεχίσουν να πουλούν τη συσκευή.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή… μας ανάγκασαν να το κάνουμε αυτό… εταιρίες, συνέταιροι, πάρχοι μας καταλαβαίνουν.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ενώ οι συσκευές δε θα κυκλοφορήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά, η παρουσίασή τους έγινε στο Μόναχο και οι τιμές που ανακοινώθηκαν ήταν σε Ευρώ. Ο Yu αποκάλυψε λοιπόν πως η Huawei θα διαθέσει τη Mate σειρά σταδιακά σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να κατονομάζει κάποια συγκεκριμένα.

Οι χρήστες των Mate τηλεφώνων θα μπορούν να κατεβάσουν εφαρμογές από το App Gallery της Huawei και όχι από το επίσημο Play Store της Google.

Αυτό δεν είναι καλό για την Google. Έχουμε συμβάλει σημαντικά σε πολλές αμερικανικές εταιρίες. Υπάρχουν πολλές τρίτες εφαρμογές και μέρη που μπορείς να κατεβάσεις οποιαδήποτε εφαρμογή.

Ο Yu θεωρεί πως το Mate 30 Pro είναι “η πιο ανταγωνιστική 5G ναυαρχίδα στον κόσμο” και πως αυτό θα είναι αρκετό για να ξεπεράσει τις 20 εκατομμύρια πωλήσεις. Αναγνωρίζει πως οι πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να πέσουν, αλλά αναμένει πως στην Κίνα θα υπάρξει μεγάλη ανάπτυξη.

Από το ban του Μαΐου οι πωλήσεις μας έχουν πέσει, αλλά τώρα επανέρχονται πολύ πολύ γρήγορα, άρα οι καταναλωτές αγαπούν τα προϊόντα μας. Πιστεύω πως μπορούμε να πουλήσουμε πάνω από 20 εκατομμύρια συσκευές με τη σειρά Mate 30.

Τέλος, στη συνέντευξη αναφέρθηκε πως οποιαδήποτε στιγμή αρθεί το ban, η Huawei είναι έτοιμη να επαναφέρει τις Google υπηρεσίες άμεσα με OTA update. Να σημειώσουμε πως η Huawei επέτρεψε να ξεκλειδωθεί το bootloader των Mate 30, κάνοντας πιο εύκολο στην κοινότητα των developers να εγκαταστήσει υπηρεσίες Google Play σε επίπεδο firmware.