Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Το Facebook αποσύρει δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές για απρεπή χρήση δεδομένων

Πάνω από 400 developers στο στόχαστρο

Αλέξανδρος Καρατζάς
Αλέξανδρος Καρατζάς

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Το Facebook αποσύρει δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές για απρεπή χρήση δεδομένων

Το Facebook ανακοίνωσε την απόσυρση “δεκάδων χιλιάδων” εφαρμογών για απρεπή χρήση δεδομένων από τους developers. Η απόφαση έρχεται μετά από έρευνα που ξεκίνησε πέρυσι το Facebook στην απόρροια του σκανδάλου της Cambridge Analytica. To Μάιο του ’18 απέσυραν 200 εφαρμογές, τον Αύγουστο του ίδιου έτους 400, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχει ερευνήσει εκατομμύρια εφαρμογές τρίτων.

Advertisement

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως οι “δεκάδες χιλιάδες” εφαρμογές που αποσύρθηκαν προέρχονται από μόλις 400 developers, γεννώντας ερωτηματικά για το πώς ένας τόσο μικρός αριθμός developers δημιούργησαν τόσες πολλές ακατάλληλες εφαρμογές και πώς το Facebook δεν τις είχε εντοπίσει τόσο καιρό. Το Facebook απέκλεισε μάλιστα διαπαντός από την πλατφόρμα του ορισμένους developers και σε μερικές περιπτώσεις άσκησε διώξεις.

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.