Η Apple απαντά στην Google σχετικά με την ασφάλεια του iOS

Ανταπαντά η Google
08 Σεπτεμβρίου 2019 11:43
Η Apple απαντά στην Google σχετικά με την ασφάλεια του iOS

Μετά την ανακοίνωση της Google περί ενός κενού ασφαλείας στο iOS το οποίο επέτρεπε σε κακόβουλα sites να αποκτούν πρόσβαση στις Apple συσκευές εδώ για δύο συνεχόμενα χρόνια, η Apple απαντά με επίσημη επιστολή στην οποία αντικρούει τους ισχυρισμούς της Google.

Σημειώνει πως τα προβλήματα που εντόπισε η Google αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από τον Φεβρουάριο, ενώ υπογραμμίζει πως το συγκεκριμένο bug οδήγησε σε λιγότερο από δέκα επιθέσεις οι οποίες εντοπίζονται όλες στην κινεζική επαρχία Uighur όπου είναι έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο. Επιπλέον, θεωρεί πως οι επιθέσεις διήρκησαν δύο μήνες και όχι δύο χρόνια όπως ανέφεραν οι ερευνητές της Google, ενώ η Apple διόρθωσε το πρόβλημα μέσα σε 10 μέρες από την ημέρα που ενημερώθηκε για αυτό.

Η Google ανταπάντησε και αυτή με τη σειρά της με νέα ανακοίνωση.

Το Project Zero αναρτά τεχνική έρευνα η οποία είναι σχεδιασμένη να αναπτύξει την κατανόησή μας σχετικά με τις αδυναμίες ασφαλείας, κάτι που οδηγεί τελικά  σε καλύτερες αμυντικές στρατηγικές. Εμμένουμε στην εκ βαθέων έρευνά μας η οποία γράφτηκε για να συγκεντρωθούμε στις τεχνικές πλευρές αυτών των αδυναμιών. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Apple και άλλες κορυφαίες εταιρίες για να κρατήσουμε τον κόσμο ασφαλή online.