Το Android 10 σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης

Τέλος στα ονόματα γλυκισμάτων
25 Αυγούστου 2019 11:28
Το Android 10 σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης

Ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του Android ήταν η “παιχνιδιάρικη” διάθεση των ονομάτων των διαφορετικών εκδόσεων του λειτουργικού, όπου με κάθε νέα έκδοση η Google επέλεγε ένα όνομα από κάποιο γλύκισμα με αλφαβητική σειρά. Αυτή τη χρονιά ωστόσο η δέκατη έκδοση του λογισμικού, γνωστό μέχρι τώρα ως Android Q, θα ονομάζεται απλά Android 10.

Η απόφαση της Google έχει να κάνει με την προφορά των ονομασιών. Σύμφωνα με το feedback των χρηστών που συγκέντρωσε με τα χρόνια, υπάρχει δυσκολία στην προφορά των διαφόρων ονομάτων γλυκισμάτων σε διάφορες χώρες, ενώ το ίδιο feedback αποκαλύπτει πως είναι δύσκολο για το χρήστη να θυμάται βάσει αυτών των ονομάτων ποια είναι παλαιότερη και ποια νεότερη έκδοση.

Ως παγκόσμιο λειτουργικό σύστημα, είναι σημαντικό αυτές οι ονομασίες να είναι ξεκάθαρες και να γίνονται αντιληπτές από οποιονδήποτε στον κόσμο. Επομένως, η επόμενη έκδοση του Android απλά θα χρησιμοποιήσει τον αριθμό έκδοσης και θα ονομάζεται Android 10. Θεωρούμε πως αυτή η αλλαγή θα κάνει τις ονομασίες των εκδόσεων πιο απλές και φυσικές για την παγκόσμια κοινότητά μας.

Tags: