Ο πρώτος καταγεγραμμένος θάνατος που συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Μία νέα μυστηριώδης ασθένεια των πνευμόνων έχει εμφανιστεί στις ΗΠΑ
25 Αυγούστου 2019 11:14
Ο πρώτος καταγεγραμμένος θάνατος που συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Μία νέα ασθένεια των πνευμόνων που συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο μετράει ήδη 193 καταγεγραμμένους ασθενείς σύμφωνα με το Center for Disease Control and Prevention (CDC) των ΗΠΑ. Τώρα, η ασθένεια έχει τον πρώτο της θάνατο, έναν ενήλικα από το Ιλινόι, ενώ όλοι οι ασθενείς είναι σχετικά νεαροί, από 17 έως 38 ετών. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δυσκολία αναπνοής και σε ορισμένες περιπτώσεις πόνος στο στήθος, εμετός, διάρροια και κόπωση.

Η πηγή της ασθένειας είναι ακόμα άγνωστη και οι γιατροί του CDC θεωρούν απίθανο να προέρχεται από κάποιον ιό ή βακτήριο. Δεν έχει βρεθεί ακόμα κανένας κοινός παράγοντας στους ασθενείς που μπορεί να προκαλεί την ασθένεια, πέραν του ότι όλοι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Η σοβαρότητα της ασθένειας που έχουν οι άνθρωποι είναι ανησυχητική και πρέπει να κάνουμε γνωστό πως η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων και το vaping μπορεί να είναι επικίνδυνο. – Ngozi Ezike, διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Ιλινόι

Οι Αρχές ερευνούν πολλές θεωρίες, μεταξύ των οποίων και την πιθανότητα η ασθένεια να συνδέεται με τοξικές ουσίες όπως βαρέα μέταλλα ή συγκεκριμένες γεύσεις. Η κατάσταση των πνευμόνων των ασθενών μοιάζει με πνεύμονες οι οποίοι έχουν υποστεί τραύματα από εισπνοή χημικών. Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει πως οι χρήστες αδειάζουν τα original συστατικά της συσκευασίας και τη γεμίζουν με δικές τους παρασκευές οι οποίες περιέχουν διάφορα χημικά όπως έλαιο THC.

Tags: