Τα "οικολογικά" χάρτινα καλαμάκια των McDonald's δεν μπορούν να ανακυκλωθούν

Ενώ τα πλαστικά μπορούν
16 Αυγούστου 2019 11:01
Τα "οικολογικά" χάρτινα καλαμάκια των McDonald's δεν μπορούν να ανακυκλωθούν

Τα McDonald’s αντικατέστησαν πέρυσι τα πλαστικά καλαμάκια τους σε όλα τα καταστήματά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο με νέα χάρτινα καλαμάκια "100% ανακυκλώσιμα", θέλοντας να γίνουν πιο “πράσινοι”. Οι πελάτες όμως έμειναν δυσαρεστημένοι με τα νέα καλαμάκια, μιας και αυτά διαλύονταν πριν προλάβουν να πιούν τα αναψυκτικά τους και ειδικά τα milkshakes.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις, η αλυσίδα fast food αποφάσισε να ενισχύσει τα χάρτινα καλαμάκια, με αποτέλεσμα όμως να μην είναι πλέον ανακυκλώσιμα.

Ως αποτέλεσμα του feedback των πελατών, ενισχύσαμε τα χάρτινα καλαμάκια μας, οπότε ενώ τα υλικά είναι ανακυκλώσιμα, το τωρινό πάχος τους κάνει δύσκολη την επεξεργασία τους από τους παρόχους διαχείρισης αποβλήτων, οι οποίοι μας βοηθούν επίσης να ανακυκλώνουμε τα χάρτινα ποτήρια μας. – Εκπρόσωπος McDonald’s

Έτσι ενθαρρύνουν τον κόσμο να πετά τα χάρτινα καλαμάκια στα κανονικά απορρίμματα και όχι στα ανακυκλώσιμα, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί μία λύση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όμως οι πελάτες να ζητήσουν την επαναφορά των πλαστικών μιας και αυτά είναι όντως ανακυκλώσιμα, μία απαίτηση η οποία έχει ήδη 51.000 υπογραφές.

Τα McDonald’s στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούν 1.8 εκατομμύρια καλαμάκια την ημέρα. Η κυβέρνηση της χώρας είχε προτείνει το 2018 απαγόρευση σε πλαστικά καλαμάκια και πλαστικές μπατονέτες.