Το Facebook πλήρωνε εργολάβους για να ακούν τις ηχητικές συνομιλίες σας στο Messenger 

Και να τις καταγράφουν σε γραπτά κείμενα

Το Facebook πλήρωνε εργολάβους για να ακούν τις ηχητικές συνομιλίες σας στο Messenger

Τα σκάνδαλα ιδιωτικότητας φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό για το Facebook. Μία νέα αναφορά του Bloomberg φέρνει στο φως την τακτική του Facebook να πληρώνει τρίτους εκτός εταιρία,ς για να καταγράφουν σε γραπτό κείμενο τα λεγόμενα των ηχητικών συνομιλιών των χρηστών του Messenger. Το γεγονός αυτό το παραδέχτηκε το Facebook και δήλωσε πως έχει σταματήσει προσωρινά αυτήν την τακτική.

Όπως η Apple και η Google έτσι και εμείς θέσαμε σε παύση την ανθρώπινη αξιολόγηση ηχητικών συνομιλιών εδώ και μία βδομάδα τώρα. – Facebook

Το Facebook σπεύδει να τονίσει πως οι χρήστες που επηρεάστηκαν από αυτήν την τακτική είχαν δηλώσει πως επιθυμούσαν να μεταγραφούν οι συνομιλίες τους σε γραπτό λόγο για την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης. Καθησυχάζει επίσης τους χρήστες σημειώνοντας πως οι συζητήσεις ήταν ανώνυμες στην καταγραφή τους και δε συνδέονται με το χρήστη.

Να θυμίσουμε πως Apple και Google έχουν σταματήσει και αυτές πρόσφατα αυτήν την τακτική αφαιρώντας τον ανθρώπινο παράγοντα από την παρακολούθηση των ηχητικών συνομολιών. Το Facebook αρνείται εξαρχής ότι συλλέγει ηχητικά δεδομένα για να ενημερώσει τις διαφημίσεις που προβάλλονται στο χρήστη.

Μιλάτε για αυτήν τη θεωρία συνομωσίας η οποία κυκλοφορεί και λέει πως ακούμε τι συμβαίνει μέσω του μικροφώνου σας και το χρησιμοποιούμε για διαφημίσεις. Δεν το κάνουμε αυτό. – Απάντηση του Mark Zuckerberg στο Γερουσιαστή Gary Peters τον Απρίλιο του 2018

0 σχολια