Ο αισθητήρας των 108MP της Samsung έχει την ανάλυση κορυφαίων DSLR

Θα το δούμε τελικά πρώτα σε Xiaomi τηλέφωνο
13 Αυγούστου 2019 09:27
Ο αισθητήρας των 108MP της Samsung έχει την ανάλυση κορυφαίων DSLR

Η αποκάλυψη του ISOCELL Bright HMX αισθητήρα της Samsung τάραξε τη βιομηχανία των smartphone καμερών και όσο περνούν οι μέρες αποκαλύπτονται περισσότερες λεπτομέρειες για το κατόρθωμα της εταιρίας. Καταρχάς γνωρίζουμε πλέον πως το νέο αισθητήρα θα τον δούμε σε Redmi συσκευή, μιας και ο νέος ISOCELL είναι αποτέλεσμα συνεργασίας Samsung και Xiaomi.

Για τον ISOCELL Bright HMX, η Xiaomi και η Samsung συνεργάστηκαν πολύ στενά από τα αρχικά στάδια του project μέχρι την παραγωγή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα έναν καινοτόμο αισθητήρα 108MP. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αναλύσεις εικόνας που ήταν έως τώρα διαθέσιμες μόνο στις κορυφαίες DSLR, μπορούν να ενσωματωθούν σε smartphones. – Lin Bin, συνιδρυτής και Πρόεδρος της Xiaomi

Ο αισθητήρας έχει μέγεθος 1/1.33 ίντσες, αλλά ακόμα και σε αυτό το μεγάλο μέγεθος, για να χωρέσουν 108MP θα έχει πολύ μικρά pixels. Η Tetracell τεχνολογία της Samsung θα συγκεντρώνει το φως τεσσάρων pixels, παράγοντας αποτέλεσμα ενός αισθητήρα 27MP. Ο χρήστης θα μπορεί βέβαια να καταγράφει φωτογραφίες των 108MP αν επιθυμεί, αλλά θα χρειαστεί πολύ καλές συνθήκες φωτισμού για αυτό.

Ο Smart-ISO μηχανισμός της Samsung θα επιλέγει αυτόματα χαμηλά ISOs σε φωτεινές συνθήκες και υψηλά ISOs σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Πέρα από τα πολλά megapixels των φωτογραφιών όμως, ο νέος αισθητήρας θα είναι ικανός και για καταγραφή 6K video (6.016 x 3.384) στα 30fps!

Η Samsung θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του νέου αισθητήρα αργότερα μέσα στο μήνα και η Xiaomi θα είναι η πρώτη που θα παρουσιάσει ένα τηλέφωνο που θα τον ενσωματώνει.