Δείτε τη νέα δοκιμή της DARPA με ένα σμήνος από drones! [ΒΙΝΤΕΟ]

Στόχος είναι η συνεργασία 250 στρατιωτικών drones ταυτόχρονα
12 Αυγούστου 2019 17:14
Δείτε τη νέα δοκιμή της DARPA με ένα σμήνος από drones! [ΒΙΝΤΕΟ]

Το δεύτερο δοκιμαστικό τεστ του OFFSET (Offensive Swarm Enabled Tactics) προγράμματος πραγματοποιήσε η DARPA τον περασμένο Ιούνιο στην Georgia των ΗΠΑ και τώρα δημοσιεύτηκε το σχετικό βίντεο. Πρόκειται για ένα στρατιωτικό πρόγραμμα όπου ένα σμήνος από drones και ρομπότ εδάφους θα συντονίζονται με σκοπό την υποστήριξη στρατιωτικών επιχειρήσεων. 

Σύμφωνα με το όραμα του project, στόχος είναι να μπορέσει σε υποστηρικτικό ρόλο να συνοδεύει μικρές ομάδες πεζικού σε πυκνά αστικά περιβάλλοντα και να μπορούν να συγχρονίζονται ταυτόχρονα έως και 250 drones και robots. 

Η δοκιμή που θα δείτε παρακάτω είναι η δεύτερη από τις έξι προγραμματισμένες του project OFFSET και μέσα στα επόμενα χρόνια η DARPA θα αυξάνει την πολυπλοκότητά τους. Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα του πως ο στρατός εξερευνά τις διάφορες πιθανότητες συνεργασίας ανθρώπων και ρομπότ. 

Πρόσφατα ο στρατός των ΗΠΑ έκανε επίδειξη του THOR, ενός εργαλείου που μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε βάση επιθυμεί και να καταρρίπτει σμήνη από drones. Εξόπλισε κιόλας την 82η Διμοιρία Αλεξιπτωτιστών με τα ολοκαίνουργια FLIR drones, τα οποία έχουν μέγεθος παλάμης και μπορούν πετούν μπροστά από τους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης και να γίνουν ένα "τρίτο μάτι" στέλνοντάς τους πολύτιμα δεδομένα. 

Tags: