Η Γαλλία θέλει να εξοπλίσει τους δορυφόρους της με lasers και όπλα

Επίσημες δηλώσεις από την Υπουργό Άμυνας
29 Ιουλίου 2019 09:24
Η Γαλλία θέλει να εξοπλίσει τους δορυφόρους της με lasers και όπλα

Δύο βδομάδες μετά την ανακοίνωση του Emmanuel Macron πως η Γαλλία ιδρύει ένα στρατιωτικό διαστημικό τμήμα, έρχεται και η Υπουργός Άμυνας της χώρας και ανακοινώνει ένα νέο πρόγραμμα στο οποίο θα κατασκευαστούν νανο-δορυφόροι εξοπλισμένοι με όπλα και lasers.

Σύμφωνα με την Υπουργό, Florence Parly, €700 εκατομμύρια από την ετήσια χρηματοδότηση του στρατού θα διατεθούν στην διαστημική άμυνα, ενώ μέχρι το 2025 το ποσό αυτό θα φτάσει τα €4.3 δισεκατομμύρια. Προς το παρόν η Γαλλία διαθέτει το δίκτυο στρατιωτικών δορυφόρων Syracuse για επικοινωνίες. Η επόμενη γενιά δορυφόρων θα έρθει εξοπλισμένη με κάμερες για να αναγνωρίζει εχθρούς και η επόμενη από αυτήν θα είναι εξοπλισμένη με ημιαυτόματα όπλα και lasers για την εξουδετέρωση απειλών και άλλων δορυφόρων.

Η ενεργή άμυνα δεν είναι μία επιθετική στρατηγική, είναι αυτοάμυνα. Η Γαλλία θα μπορεί να αναγνωρίσει πότε μία χώρα πράττει μία εχθρική ενέργεια και θα μπορεί να απαντήσει.

Η Υπουργός σημείωσε πως η Γαλλία θα τηρήσει την Outer Space Treaty, η οποία απαγορεύει πυρηνικά όπλα ή όπλα μαζικής καταστροφής στο διάστημα, δεν αναφέρει τίποτα όμως για συμβατικά όπλα.