Ο Στρατός της Γαλλίας προσλαμβάνει συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας

Για να προβλέψουν μελλοντικές απειλές
25 Ιουλίου 2019 10:33
Ο Στρατός της Γαλλίας προσλαμβάνει συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας

Δεν είναι λίγες οι φορές που η επιστημονική φαντασία γίνεται μετά από μερικά χρόνια πραγματικότητα. Θέλοντας λοιπόν να οραματιστεί πώς μπορεί να είναι οι ένοπλες δυνάμεις του μέλλοντος, ο Στρατός της Γαλλίας προσλαμβάνει συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας.

Σύμφωνα με την Telegraph, το τμήμα καινοτομίας του Στρατού της Γαλλίας (DIA), σχημάτισε μία “Κόκκινη Ομάδα” με τέσσερις ή πέντε συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας, των οποίων σκοπός θα είναι να σκέφτονται πιθανά σενάρια καταστροφής. Ουσιαστικά καλούνται να σκέφτονται με αντισυμβατικό τρόπο για πιθανές απειλές που μπορεί να αντιμετωπίσει το στρατιωτικό προσωπικό, ενώ θα επικεντρωθούν και σε τρόπους που ομάδες τρομοκρατών ή χώρες μπορεί να χρησιμοποιήσουν ανεπτυγμένη τεχνολογία ενάντια της Γαλλίας.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θεώρησε πως είχε πέσει θύμα έλλειψης φαντασίας (για τις επιθέσεις της 11/9). Σίγουρα δεν είναι δουλειά της Κόκκινης Ομάδας να αποφασίσει τη στρατιωτική στρατηγική της Γαλλίας και ακόμα λιγότερο της αμυντικής πολιτικής της. Ο ρόλος της θα είναι να βοηθήσει το DIA να σκεφτεί μελλοντικές τεχνολογίες και τις επιπτώσεις τους στις στρατηγικές μας. – Bruno Tertrais, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος Στρατηγικής Έρευνας της Γαλλίας