Αυτά είναι τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο από ανακυκλωμένα ηλεκτρονικά

Η Νίκη μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο
25 Ιουλίου 2019 10:16
Αυτά είναι τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο από ανακυκλωμένα ηλεκτρονικά

Γνωρίζουμε εδώ και καιρό πως τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020 θα κατασκευαστούν από ανακυκλωμένα ηλεκτρονικά και τώρα παρουσιάστηκαν επίσημα. Συνολικά θα δοθούν 5.000 μετάλλια σε όλα τα αγωνίσματα και η οργανωτική επιτροπή για πρώτη φορά αποφάσισε να παρθούν αυτά τα πολύτιμα μέταλλα από ηλεκτρονικά προϊόντα προς ανακύκλωση.

Οι Ιάπωνες ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω στο κάλεσμα. Έως τώρα έχουν συλλεχθεί 78.000 τόνοι ηλεκτρονικών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται 6 εκατομμύρια smartphones. Από εκεί έχουν εξαχθεί 32 κιλά χρυσού (αξίας $1.4 εκατομμυρίων), 3.500 κιλά ασημιού και 2.200 κιλά χαλκού. Να σημειώσουμε πως τα χρυσά μετάλλια κατασκευάζονται από αγνό ασήμι με 6 γραμμάρια χρυσής επίστρωσης. Τα αργυρά μετάλλια είναι από αγνό ασήμι και τα χάλκινα αποτελούνται από 95% χαλκό και 5% ψευδάργυρο.

Τέλος, να σημειώσουμε πως το κύριο σχέδιο του μεταλλίου που βλέπετε παραπάνω προέρχεται από τον Junichi Kawanishi ο οποίος κέρδισε το διαγωνισμό σχεδιασμού και αποτυπώνει την ελληνική θεότητα Νίκη μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο.