Η Microsoft επενδύει $1 δισεκατομμύριο στην OpenAI του Elon Musk

Για την ανάπτυξη Τεχνητής Γενικής Νοημοσύνης
23 Ιουλίου 2019 10:51
Η Microsoft επενδύει $1 δισεκατομμύριο στην OpenAI του Elon Musk

Η Microsoft ανακοίνωσε πως επενδύει $1 δισεκατομμύριο στην OpenAI, τη μη κερδοσκοπική εταιρία που είχε ιδρύσει ο Elon Musk το 2015. Οι δύο εταιρίες θα ξεκινήσουν μία πολυετή συνεργασία πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες που θα βασίζονται στην υποδομή του cloud computing Azure της Microsoft.

Η OpenAI δημιούργησε και μία κερδοσκοπική εταιρία φέτος με σκοπό να φέρει περισσότερους επενδυτές στον τομέα και απασχολεί ερευνητές οι οποίοι επικεντρώνονται στις επιπλοκές και την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης. Δηλώνει πως η επένδυση της Microsoft θα βοηθήσει στην ανάπτυξη μίας Τεχνητής Γενικής Νοημοσύνης (AGI). Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως ένα υπολογιστής θα  είναι ικανός να κατανοήσει ένα αντικείμενο όχι απλά τόσο καλά όσο οι άνθρωποι, αλλά περισσότερο και από τους ειδήμονες, καταλήγοντας να γνωρίζει άψογα περισσότερους τομείς από οποιοδήποτε ανθρώπινο ον.

Πιστεύουμε πως είναι κρίσιμο η AGI να αναπτυχθεί ομαλά και με ασφάλεια και πως τα οικονομικά της οφέλη να διανεμηθούν ευρέως. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Microsoft έχει το ίδιο όραμα. – Sam Altman, CEO της OpenAI

Η Microsoft από την πλευρά της λέει πως θα συνεργαστεί με την OpenAI για να φέρει νέες τεχνολογίες στην Azure πλατφόρμα της. Οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα διανεμηθεί η επένδυση ή αν ακόμα η επένδυση της Microsoft θα είναι χρηματική ή θα ισοδυναμεί με τη χρήση των cloud computing υπηρεσιών της. Αρνήθηκαν να απαντήσουν ακόμα και στο πώς θα διανεμηθούν τυχόν έσοδα από την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών.