Ανακοινώθηκε νέο Macbook από την Apple

Η Apple επανεφεύρει τη κατηγορία των notebooks ξανά
09 Μαρτίου 2015 18:30
Ανακοινώθηκε νέο Macbook από την Apple

Στην ανακοίνωση ενός νέου Macbook προχώρησε η Apple στο Apple Watch Event της πριν λίγα λεπτά. Παρόλο που οι παρευρισκόμενοι αλλά και όσοι παρακολουθούσαν από το livestream, περίμεναν την ανακοίνωση του Apple Watch, η εταιρία του Κουπερτίνο ξάφνιασε τους πάντες με την ανακοίνωση ενός νέου Macbook.

Το μοναδικά ξεχωριστό selling point του νέου Macbook είναι το βάρος του, το οποίο δεν ξεπερνά τα 900 γραμμάρια. Αυτό το κάνει αυτόματα το ελαφρύτερο notebook που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα. Επιπροσθέτως, το ολοκαίνουργιο Macbook υποστηρίζει ένα νέο μηχανισμό πληκτρολόγησης ονόματι Butterfly, δημιουργώντας έτσι πιο στιβαρά και 40% λεπτότερα πλήκτρα. Η ανάλυση του νέου Macbook αγγίζει τα 2304 x 1440 pixels με τεχνολογία Retina, όπως ήταν αναμενόμενο. Η Apple δεν θα μπορούσε να αρκεστεί μόνο σε αυτές τις αλλαγές και προχώρησε στην προσθήκη ενός νέου trackpad ονόματι Force Touch Trackpad, το οποίο έρχεται με ενσωματωμένους σένσορες δύναμης και εύρος πίεσης που καθορίζει συγκεκριμένες λειτουργίες ανάλογα με το πόση δύναμη ασκεί ο χρήστης στο trackpad.

Το νέο Macbook αντλεί τη δύναμη του από έναν Intel Core M πέμπτης γενιάς χρονισμένο στα 1.3GHz με την ενέργεια που καταναλώνει να μην ξεπερνάει τα 5Watt, κάτι εξαιρετικά πρωτοποριακό για τα δεδομένα της κατηγορίας. Εδώ και καιρό ακούγαμε για το νέο πρότυπο USB ονόματι Type-C και όπως όλα δείχνουν η Apple είναι από τις πρώτες εταιρίες που το κάνει πραγματικότητα στην κατηγορία των notebooks με την ενσωμάτωση του στο ολοκαίνουργιο Macbook της.

Το νέο Macbook αναμένεται στις 10 Απρίλιου, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι χώρες διάθεσης του.

Macbook 2015 - Τεχνικά Χαρακτηριστικά

CPU: 1.1GHz dual-core Intel Core M 
Display:  12-inch Retina Display
GPU: Intel HD Graphics 5300
RAM: 8GB
SSD: 256GB
Τιμή:  $1299

Macbook 2015 ($1599) - Τεχνικά Χαρακτηριστικά

CPU: 1.2GHz dual-core Intel Core M 
Display:  12-inch Retina Display
GPU: Intel HD Graphics 5300
RAM: 8GB
SSD: 512GB
Τιμή:  $1599

Tags: