Υποχρεωτικός ήχος προειδοποίησης σε όλα τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη 

Ακούστε τον ήχο εντός της είδησης

Υποχρεωτικός ήχος προειδοποίησης σε όλα τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Ξεκινώντας από σήμερα, 1 Ιουλίου, τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι υποχρεωτικό να είναι εξοπλισμένα με συσκευή παραγωγής θορύβου (Acoustic Vehicle Alert System - AVAS), η οποία θα ξεκινά όταν το όχημα κινείται με λιγότερα από 19 χιλιόμετρα την ώρα. Το σύστημα αυτό έχει ως στόχο να αποτρέψει θεωρητικά πεζούς ή ποδηλάτες από κάποιον κίνδυνο, καθώς υπό άλλες συνθήκες ένα ηλεκτρικό όχημα που κινείται με χαμηλή ταχύτητα είναι σχεδόν εντελώς αθόρυβο.

Όλα τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων που βρίσκονται ήδη στην αγορά, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν το νέο αυτό σύστημα θορύβου μέχρι το 2021. Τα υπάρχοντα αυτοκίνητα είναι πιθανό να χρειαστούν αναβάθμιση.

Σίγουρα αυτό είναι ένα μέτρο που δεν θα ικανοποιήσει τους πάντες, καθώς από την μια πλευρά πολλοί υποστηρίζουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να κάνουν θόρυβο για προειδοποίηση ανεξαρτήτως ταχύτητας, ενώ άλλοι ήλπιζαν πως η νέα εποχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μείωνε την ηχορύπανση και θα έκανε τους δρόμους πιο ήσυχους.

Μπορείτε να ακούσετε τον ήχο μέσα από το βίντεο που ακολουθεί.

2 comment(s)