Το TESS διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA ανακάλυψε τον μικρότερο εξωπλανήτη του

Και είναι αρκετά μικρότερος από τη Γη
01 Ιουλίου 2019 16:01
Το TESS διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA ανακάλυψε τον μικρότερο εξωπλανήτη του

Το TESS διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA συνεχίζει με επιτυχία την αποστολή του και ανακαλύπτει ολοένα και μικρότερους πλανήτες. Τώρα, το TESS πέτυχε ένα νέο ορόσημο, αφού ανακάλυψε τον μικρότερο εξωπλανήτη του μέχρι σήμερα. Ο λόγος γίνεται για τον πλανήτη L 98-59b, ο οποίος ανήκει στο σύστημα L 98-59. Το μέγεθος του είναι 80% αυτού της γης και απέχει από μας 34.6 έτη φωτός. Δυστυχώς ο πλανήτης μοιάζει πολύ με την Αφροδίτη του δικού μας ηλιακού συστήματος και έτσι το έντονο φαινόμενο του θερμοκηπίου καθιστά τον πλανήτη ακατοίκητο.

Φυσικά, αυτό δεν είναι ρεκόρ για τη NASA γενικότερα. Ήδη γνωρίζουμε για πλανήτες όπως ο Kepler-37b που είναι μόλις λίγο μεγαλύτερος από το φεγγάρι. Ωστόσο, η νέα αυτή ανακάλυψη είναι ένδειξη για την αποτελεσματικότητα του TESS, το οποίο σίγουρα θα προσφέρει περισσότερες νέες ανακαλύψεις στο μέλλον.

Για την ιστορία το TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) είναι ένα διαστημικό τηλεσκόπιο που συγκαταλέγεται στο πρόγραμμα explorer της NASA και είναι σχεδιασμένο για την αναζήτηση εξωπλανητών. Η εκτόξευσή του πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 18 Απριλίου του 2018 και προσεχώς οι επιστήμονες θα ολοκληρώσουν τον πρώτο χρόνο μελετών χάρη στα νέα δεδομένα που μας έχει προσφέρει.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο με περισσότερο πληροφορίες για τη νεότερη ανακάλυψη του TESS.

Tags: