Οι αμερικανικές εταιρίες βρίσκουν "παραθυράκια" για να συνεργαστούν ξανά με την Huawei

Παρά τις απαγορεύσεις Trump
26 Ιουνίου 2019 10:24
Οι αμερικανικές εταιρίες βρίσκουν "παραθυράκια" για να συνεργαστούν ξανά με την Huawei

Η πώληση αμερικανικής τεχνολογίας στην Huawei έχει απαγορευθεί από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά σύμφωνα με τους New York Times εταιρίες όπως η Intel και η Micron βρίσκουν “παραθυράκια” για να συνεχίσουν να πωλούν στην Huawei. Ο ίδιος ο CEO της Micron, Sanjay Mehrotra παραδέχθηκε πως εδώ και δύο βδομάδες στέλνουν προϊόντα στην Huawei. Η Intel αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Με την απόφαση του Trump, οι αμερικανικές εταιρίες σταμάτησαν να πωλούν προϊόντα στην Huawei, μέχρι που οι δικηγόροι τους αποφάσισαν ότι μπορούσαν να κάνουν κάποιες πωλήσεις προϊόντων αν τα προϊόντα αυτά δε θεωρούνται αμερικανικής κατασκευής. Η αναφορά λέει πως η κυβέρνηση Trump γνωρίζει για αυτές τις πωλήσεις, αλλά είναι διχασμένη ως προς τον τρόπο που πρέπει να αντιδράσει, ενώ ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Semiconductor Industry Association, της οποίας μέλη είναι τόσο η Intel όσο και η Micron, σχολίασε:

Όπως έχουμε συζητήσει με την αμερικανική κυβέρνηση, είναι πλέον ξεκάθαρο πως μερικά αντικείμενα μπορούν να παρασχεθούν στην Huawei και να είναι σύννομα με τη μαύρη λίστα και τους υπάρχοντες κανονισμούς. Κάθε εταιρία επηρεάζεται διαφορετικά βάσει των συγκεκριμένων προϊόντων και της προμηθευτικής αλυσίδας και κάθε εταιρία πρέπει να αξιολογήσει πώς να διεξάγει καλύτερα τις συναλλαγές και να παραμείνει σύννομη.