Δύο νέες αποστολές της NASA για την έρευνα των καιρικών φαινομένων του Ήλιου

Και τις επιπτώσεις στη Γη
22 Ιουνίου 2019 10:30
Δύο νέες αποστολές της NASA για την έρευνα των καιρικών φαινομένων του Ήλιου

Μπορεί οι ηλιακοί άνεμοι να μην απειλούν άμεσα τους ανθρώπους στην επιφάνεια της Γης, δεν ισχύει το ίδιο όμως για τους αστροναύτες και τους δορυφόρους. Για να καταλάβουμε καλύτερα τα καιρικά φαινόμενα του Ήλιου και τις επιπτώσεις του στη Γη, η NASA επέλεξε δύο νέες αποστολές.

Το PUNCH (Polarimeter to Unify the Corona and Heliosphere) λοιπόν θα αποτελείται από τέσσερις δορυφόρους οι οποίοι θα εντοπίζουν τον ηλιακό άνεμο καθώς αυτός φεύγει από τον Ήλιο. Από την άλλη το TRACERS (Tandem Reconnection and Cusp Electrodynamics Reconnaissance Satellites) θα χρησιμοποιήσει δύο σκάφη για να μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο τα μαγνητικά πεδία της Γης αλληλεπιδρούν με τον Ήλιο. Και οι δύο αποστολές θα εκτοξευτούν το 2022.

Επιλέξαμε προσεκτικά αυτές τις δύο αποστολές όχι μόνο λόγω του υψηλού επιπέδου επιστήμης που μπορούν να προσφέρουν μόνες τους, αλλά επειδή θα συνεργαστούν μεταξύ τους και με τα άλλα σκάφη ηλιοφυσικής, προωθώντας την αποστολή της NASA για την προστασία των αστροναυτών, της διαστημικής τεχνολογίας και της ζωής εδώ στη Γη. – Thomas Zurbuchen, αναπληρωτής διευθυντής στο Science Mission Directorate της NASA

Tags: