Η Amazon προσθέτει 15 αεροπλάνα στο στόλο της

Επενδύει στην ταχύτητα της παράδοσης
20 Ιουνίου 2019 10:54
Η Amazon προσθέτει 15 αεροπλάνα στο στόλο της

Η FedEx αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό της με την Amazon για τις εναέριες μεταφορές εμπορευμάτων, αλλά ο κολοσσός λιανικής δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Εδώ και χρόνια αναπτύσσει το δικό του δίκτυο logistics και ήδη διαθέτει αεροπλάνα τα οποία μέσω της Amazon Air υπηρεσίας μεταφέρουν τα πακέτα των πελατών της εταιρίας. Τώρα όμως, ανακοίνωσε την επέκταση του στόλου της με την προσθήκη όχι ενός ή δύο, αλλά 15 νέων αεροπλάνων.

Σε συνεργασία με την GE Capital Aviation Services, μίσθωσε 15 Boeing 737-800 αεροσκάφη, ειδικά τροποποιημένα για μεταφορές εμπορευμάτων. Αυτά θα προστεθούν στα υπόλοιπα πέντε 737-800 που μισθώνει ήδη από την GECAS και τα προορίζει για πτήσεις μέσα στις ΗΠΑ μεταξύ των 20 σημείων πρόσβασης του δικτύου του Amazon Air. Σκοπός της Amazon είναι να διαθέτει 70 αεροπλάνα Amazon Air μέχρι το 2021.

Αυτά τα νέα αεροσκάφη δημιουργούν επιπλέον χωρητικότητα για το Amazon Air, στηρίζοντας την επένδυσή μας για το Prime Free One-Day πρόγραμμά μας. – David Clark, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Επιχειρήσεων στην Amazon