RoboMaster S1 | Το πρώτο εκπαιδευτικό ρομπότ της DJI

Πλήρως προγραμματιζόμενο
12 Ιουνίου 2019 10:54
RoboMaster S1 | Το πρώτο εκπαιδευτικό ρομπότ της DJI

Μετά την πρώτη της action camera, η DJI δείχνει να θέλει να επεκταθεί και σε άλλους τομείς πέρα από τα drones. Έτσι, παρουσίασε το πρώτο της εκπαιδευτικό ρομπότ, το RoboMaster S1. Η DJI εμπνεύστηκε από έναν διαγωνισμό ρομποτικής στον οποίο ήταν χορηγός και ανέπτυσσε το RoboMaster S1 εδώ και δύο χρόνια. Ουσιαστικά πρόκειται για μία μινιατούρα άρματος μάχης, κρύβει όμως πολλές δυνατότητες προγραμματισμού.

Οι τροχοί του μπορούν να κινήσουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση το όχημα, αποφεύγοντας εύκολα εμπόδια. Υπάρχει FPV κάμερα ενσωματωμένη σε gimbal σταθεροποίησης και ο χειριστής μπορεί να λαμβάνει live feed 1080p video όσο οδηγάει. Με τους 21 αισθητήρες που διαθέτει, μπορεί να χαρτογραφήσει το περιβάλλον γύρω του, να αναγνωρίσει αντικείμενα, να ακολουθήσει ανθρώπους, να αναγνωρίσει κινήσεις χεριών, ήχους, ακόμα και να καταλάβει πότε έχει χτυπηθεί από ένα αντίπαλο ρομπότ σε έναν αγώνα. Ως άρμα μάχης διαθέτει επίσης κανόνι υπερύθρων και κανόνι για gel μπίλιες.

Με την ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά εφαρμογή RoboMaster, οι χρήστες θα μπορούν να προγραμματίσουν όλες τις λειτουργίες του, ενώ μπορούν να πειραματιστούν με δικές τους αφού υποστηρίζει Python και Scratch.

Το DJI RoboMaster S1 κυκλοφορεί από σήμερα στις ΗΠΑ με τιμή $499. Διαθεσιμότητα και τιμές σε άλλες χώρες δεν ανακοινώθηκαν ακόμα.