Η Google προειδοποιεί πως το ban στη Huawei θα κάνει λιγότερο ασφαλές το Android

Θα αυξήσει τους κινδύνους ασφαλείας στην πλατφόρμα
08 Ιουνίου 2019 09:30
Η Google προειδοποιεί πως το ban στη Huawei θα κάνει λιγότερο ασφαλές το Android

Τα στελέχη της Google φαίνεται πως έχουν μεν υπακούσει τις διατάξεις Trump, ανησυχούν όμως για τις επιπλοκές στην ασφάλεια που μπορεί να κρύβει αυτή η κίνηση. Σύμφωνα με  τους Financial Times, η Google προειδοποιεί πως αν η Huawei στερηθεί των αναβαθμίσεων του Android, θα αναγκαστεί να αναπτύξει το δικό της παρόμοιο software, κάτι που θα οδηγήσει καταρχάς στον κατακερματισμό του Android και κατά δεύτερον θα πλήξει την ασφάλειά του.

Όπως άλλες εταιρίες των ΗΠΑ, συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Εμπορίου για να διασφαλίσουμε πως είμαστε σε πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του και τις προσωρινές άδειες. Ο στόχος μας είναι η προστασία της ασφάλειας των Google χρηστών στα εκατομμύρια των Huawei συσκευών στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Google ζητά από την κυβέρνηση Trump να εξαιρέσει την Huawei από τη μαύρη λίστα εταιριών ή τουλάχιστον να καθυστερήσει περαιτέρω τον αποκλεισμό της.

Όπως αναφέρει το The Verge, ο αποκλεισμός της Huawei είναι αυτός που θα πλήξει την ασφάλεια των ΗΠΑ αντί να την προστατέψει. Δημιουργώντας μία εναλλακτική έκδοση Android η οποία δε θα περιέχει τις εφαρμογές της Google και κατ’ επέκταση το Google Play Protect, η Huawei θα έχει ένα λογισμικό το οποίο η Google θα θεωρεί λιγότερο ασφαλές και το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε παγκόσμια κλίμακα. Έτσι, όταν κάποιος από τις ΗΠΑ στείλει ευαίσθητες πληροφορίες σε κάποιον εκτός ΗΠΑ που διαθέτει Huawei τηλέφωνο, οι πληροφορίες αυτές θα μπορούν να υποκλαπούν μέσω malware, ακυρώνοντας τελικά την όλη λογική ασφάλειας των ΗΠΑ που προωθεί ο Trump.