Η Huawei διαψεύδει πως μειώθηκε η παραγωγή τηλεφώνων της από τη Foxconn

Τίποτα δεν έχει αλλάξει
05 Ιουνίου 2019 09:07
Η Huawei διαψεύδει πως μειώθηκε η παραγωγή τηλεφώνων της από τη Foxconn

Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε η φήμη πως η Foxconn είχε μειώσει τις γραμμές παραγωγής των Huawei τηλεφώνων, σταματώντας ακόμα και τελείως την παραγωγή κάποιων μοντέλων. Η είδηση προήλθε από την South China Morning Post, η οποία επικαλούνταν πηγές εκ των έσω. Δε γινόταν αναφορά αν η μείωση της παραγωγής ήταν μόνιμη λόγω του εμπορικού πολέμου που δέχεται η Huawei από τις ΗΠΑ ή βραχυπρόσθεσμη μέχρι να καταστρώσει η εταιρία τα επόμενα βήματά της.

Η Huawei ρωτήθηκε από πολλά διεθνή ειδησεογραφικά μέσα για το θέμα, χωρίς να προσφέρει κάποια απάντηση άμεσα. Τώρα, μερικές μέρες μετά, επανέρχεται με μια επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος. Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε στο Forbes:

Η Huawei αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς, τα παγκόσμια επίπεδα παραγωγής μας είναι κανονικά, χωρίς αξιοσημείωτες αλλαγές προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Η παραγωγή συνεχίζεται κανονικά για την Huawei λοιπόν η οποία διατήρησε τη θέση της μπροστά από την Apple ως ο νούμερο δύο κατασκευαστής smartphone στον κόσμο για το πρώτο τρίμηνο του 2019. Το αν θα καταφέρει να πετύχει το στόχο της και να γίνει νούμερο ένα μένει να φανεί, αν και λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο για φέτος όπως επισημαίνει και ο Πρόεδρος της Honor, Zhao Ming.

Με τις νέες εξελίξεις που έχουν προκύψει είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν θα μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο.