Xiaomi και Oppo καταφέρνουν να βάλουν ενσωματωμένη selfie κάμερα στην οθόνη

Τέλος στις pop-up κάμερες και τα notch
03 Ιουνίου 2019 10:19
Xiaomi και Oppo καταφέρνουν να βάλουν ενσωματωμένη selfie κάμερα στην οθόνη

Στην προσπάθειά τους για όλο οθόνη τηλέφωνα οι κατασκευαστές έχουν προσφέρει μερικές ευφάνταστες λύσεις, από notch μέχρι pop-up εμπρόσθιες κάμερες, τουλάχιστον μέχρι να ωριμάσει η κατάλληλη τεχνολογία ώστε να τοποθετηθεί η κάμερα κάτω από την οθόνη χωρίς να ενοχλεί την αναπαραγωγή περιεχομένου. Φαίνεται όπως πως η στιγμή έφτασε. Oppo και Xiaomi αποκάλυψαν σχεδόν ταυτόχρονα τη δική τους τεχνολογία με ενσωματωμένη selfie κάμερα στην οθόνη.

Την αρχή έκανε η Oppo, η οποία σε ένα post στο Weibo αποκάλυψε ένα πρωτότυπο smartphone στο οποίο δε διακρίνεται καμία κάμερα στο μπροστινό μέρος. Η οθόνη λειτουργεί κανονικά και όταν ανοίγει η εφαρμογή της εμπρόσθιας κάμερας, έχουμε κανονικά εικόνα live view του ταβανιού, ενώ όταν περνάει το δάχτυλο μπροστά από το πάνω μέρος της οθόνης, φαίνεται στην οθόνη.

Ο Αντιπρόεδρος της Oppo, Brian Shen παραδέχτηκε όμως πως η τεχνολογία αυτή είναι στα αρχικά της στάδια.

Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο για τις κάμερες κάτω από την οθόνη να φέρουν τα ίδια αποτελέσματα με τις κανονικές κάμερες, αναγκαστικά έχουμε κάποιες απώλειες στην ποιότητα της εικόνας. Αλλά καμία νέα τεχνολογία δε γίνεται τέλεια αμέσως.

 

Η Xiaomi δεν άργησε να απαντήσει και πάλι μέσω Weibo και αποκάλυψε τη δική της εκδοχή της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Στο video διάρκειας μερικών δευτερολέπτων εμφανίζεται ένα τροποποιημένο Mi 9 χωρίς notch, το οποίο διαθέτει κάμερα ενσωματωμένη στην οθόνη. Στο post του, ο Πρόεδρος της εταιρίας, Bin Lin, αναφέρει πως το video καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα και είναι μία πρωτότυπη συσκευή Mi 9 “χωρίς τρύπες, χωρίς notch, χωρίς pop-up κάμερα”.