Ο πρώτος Apple υπολογιστής πωλήθηκε έναντι €421.000

Apple I με 8ΚΒ RAM
30 Μαΐου 2019 10:41
Ο πρώτος Apple υπολογιστής πωλήθηκε έναντι €421.000

Τα πρώτα βήματα των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών πλέον αποτελούν χρυσορυχείο για αυτούς που πιθανόν να έχουν στην κατοχή τους αυτούς τους τεχνολογικούς “δεινόσαυρους”. Ο Οίκος Christie δημοπράτησε το Apple I το οποίο βρίσκεται ενσωματωμένο σε ένα χαρτοφύλακα. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα κομμάτια που υπάρχουν στον κόσμο και το συγκεκριμένο κατασκευάστηκε στο χέρι από τον ίδιο τον Steve Wozniak το 1976.

Ο υπολογιστής βρίσκεται σε ένα δερμάτινο χαρτοφύλακα ο οποίος περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο πληκτρολόγιο. Όσοι θυμούνται, το Apple I δεν το έβρισκε κάποιος με αυτή τη μορφή. Οι πελάτες αγόραζαν την πλακέτα η οποία κόστιζε $666 την οποία έπειτα τη σύνδεαν στην τηλεόραση και σε πληκτρολόγιο. Η “συσκευασία” της πλακέτας ήταν απόφαση του ιδιοκτήτη. Έτσι κάποιος σκέφτηκε να τοποθετήσει το Apple I σε ένα χαρτοφύλακα και πέρα από την προστασία που πρόσφερε, έκανε το Apple I φορητό κατά κάποιον τρόπο.

Μόλις 200 Apple I υπολογιστές δημιουργήθηκαν τότε και θεωρείται πως σήμερα υπάρχουν μόλις 70 σε όλο τον κόσμο. Το συγκεκριμένο Apple I πωλήθηκε έναντι £371.250 (€421.000) και φέρει τον αριθμό μοντέλου 10.

Tags: