H ARM διακόπτει τη συνεργασία της με την Huawei και δημιουργεί ένα απροσπέλαστο εμπόδιο

Παρόλο που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο
23 Μαΐου 2019 12:30
H ARM διακόπτει τη συνεργασία της με την Huawei και δημιουργεί ένα απροσπέλαστο εμπόδιο

Η εταιρία chip ARM γνωστοποίησε στους υπαλλήλους της την παύση συνεργασίας με την Huawei, σύμφωνα πάντα με το BBC. Συγκεκριμένα ζήτησε από το προσωπικό της την παύση όλων των ενεργών συμβολαίων, την παύση υποστήριξης ή ακόμα και τη συζήτηση τεχνικών ζητημάτων και γενικότερα την εμπλοκή με οποιοδήποτε τρόπο με τον κινεζικό κολοσσό. Να σημειώσουμε εδώ πως η ARM έχει έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο χρησιμοποιεί τεχνολογία που προέρχεται από τις ΗΠΑ και ως εκ τούτου καλύπτεται από την εκτελεστική διαταγή του Donald Trump.

Συμμορφωνόμαστε με τους πρόσφατους περιορισμούς που έθεσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ και διατηρούμε συνεχείς συνομιλίες με τις κατάλληλες κυβερνητικές υπηρεσίες για να διασφαλίσουμε πως παραμένουμε συμμορφούμενοι. Η ARM εκτιμά τη σχέση της με τον χρόνιο συνεργάτη της HiSilicon και ελπίζουμε για μια ταχεία λύση στο θέμα.

Οι περιορισμοί ισχύουν ακόμα και για τους υπαλλήλους της ARM στην Κίνα. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα απροσπέραστο εμπόδιο για την Huawei, αφού η ARM είναι πίσω από σχεδόν κάθε πυρήνα επεξεργαστή σε κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένων των Kirin της Huawei. Με τον επόμενης γενιάς Kirin 985 που αναμένουμε στο Mate 30 Pro να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα, η Huawei ίσως χρειαστεί να κατασκευάσει τους μελλοντικούς της επεξεργαστές από το μηδέν, κάτι το οποίο θα αποτελέσει τιτάνια προσπάθεια στους λίγους μήνες που απομένουν για την παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας της Huawei.

Ένα ακόμα χτύπημα για την Huawei έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι πάροχοι Vodafone και EE αποφάσισαν να μην προσφέρουν πλέον τα κινητά της Huawei ενόψει των νέων 5G δικτύων, λόγω “της αβεβαιότητας που προκαλεί η ένταξη της Huawei στη μαύρη λίστα του Trump”.