Η Sony θα περιορίσει τα smartphones της σε 4 μόνο αγορές

Θα συνεχίσει να τα κατασκευάζει όμως πάση θυσία
23 Μαΐου 2019 09:44
Η Sony θα περιορίσει τα smartphones της σε 4 μόνο αγορές

Το smartphone τμήμα της Sony αποτελεί εδώ και κάποια χρόνια μια οικονομική αιμορραγία για τον ιαπωνικό κολοσσό. Οι φήμες πως η Sony θα αποσυρθεί από τα smartphones είναι έντονες, ωστόσο ο CEO της εταιρίας, Kenichiro Yoshida έρχεται να τις διαψεύσει, δηλώνοντας πως η Sony θα συνεχίσει να κατασκευάζει smartphones πάση θυσία, αφού η smartphone αγορά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας της εταιρίας. Αυτό που θα κάνει όμως είναι πως θα περιοριστεί σε τέσσερις μόλις αγορές, εγκαταλείποντας όλες τις άλλες.

Βλέπουμε τα smartphones ως hardware για διασκέδαση και ένα συστατικό απαραίτητο για να κάνουμε το hardware brand μας βιώσιμο. Και οι νεότερες γενιές δε βλέπουν πλέον τηλεόραση. Η πρώτη τους επιλογή είναι το smartphone.

Η άλλοτε αυτοκρατορία της Sony στα κινητά τηλέφωνα πλέον παραπαίει, με την εταιρία να έχει πουλήσει μόλις 6.5 εκατομμύρια συσκευές το προηγούμενο οικονομικό έτος, φέροντας ζημίες της τάξης των $900 εκατομμυρίων. Η Sony επιβεβαίωσε πως πλέον θα αποσυρθεί από όλες τις αγορές smartphone πλην τεσσάρων, της Ευρώπης, της Ιαπωνίας, του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν.

Tags: